Politikk

Tidenes dårligste KrF-måling i Bergen

Med en oppslutning på 1,3 prosent er Kristelig Folkeparti nesten utradert i Bergen. Resultatet er det dårligste noensinne for KrF på BTs partibarometer.

Om det var valg i dag, ville KrF kun fått ett mandat i byrådet, ifølge Bergens Tidendes måling. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix

 • NTB

Thore Gaard Olaussen i Respons Analyse mener den rekordlave oppslutningen kan skyldes at partiet har ulike strategier lokalt og nasjonalt, hvor de lokalt samarbeider med Ap, mens de nasjonalt sitter i regjering med Høyre.

Samtidig trekker Bergens Tidende frem rot i byrådet som en mulig årsak, hvor KrF først trakk seg fra byrådssamarbeidet med Ap og Venstre, for så å snu og inngå byråd med dem og MDG. Senere ble byrådet enige om en budsjettavtale med SV og Sp.

KrFs gruppeleder Håkon Pettersen sier det er vanskelig å svare på hvorfor resultatet ble så dårlig, men er ikke enig i noen av spekulasjonene.

– Jeg opplever at det er stor forståelse for at vi søker samarbeid og flertall slik den politiske situasjonen er. Det er tilbakemeldingen jeg får når jeg snakker med medlemmer, tillitsvalgte og velgere, sier han til avisen.

For de resterende partiene er utviklingen slik: Rødt 6,0 prosent (+1,1), SV 11,8 (+3,2), Ap 17,9 (-1,9), Sp 5,2 (-0,1), MDG 10,1 (+0,2), Venstre 3,1 (-0,7), FNB 7,0 (-9,7), Høyre 27 (+7), Frp 8,4 (+3,7) og Pp 0,8 (-0,7).

Målingen er utført av Respons Analyse for BT i perioden 10.–13. desember. 600 personer ble spurt.

Les mer om

 1. Bergen

Flere artikler

 1. POLITIKK
  Publisert:

  FNB har mistet tre av fire velgere i Bergen

 2. POLITIKK
  Publisert:

  Ny TV 2-måling: Senterpartiet er Norges største parti

 3. POLITIKK
  Publisert:

  Én av tre vil foretrekke Vedum framfor Støre ved regjeringsskifte

 4. POLITIKK
  Publisert:

  Flest velgere vil ha Raja eller Rotevatn som partileder for Venstre, ifølge VG-måling

 5. POLITIKK
  Publisert:

  Ny jubelmåling for Frp etter regjeringsexiten – krisemåling for Høyre

 6. POLITIKK
  Publisert:

  Frp og MDG mest frem på ny måling