Politikk

AUF-lederen: «Et ynkelig forsøk fra barnemorderen»

AUF-leder Mani Hussaini håper det er satt punktum for ankene fra drapsdømte Anders Behring Breivik.

AUF-leder Mani Hussaini mener at Breiviks anke til Strasbourg har vært et ynkelig forsøk på å skape oppmerksomhet. Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix

  • og NTB

Hussaini har lite til overs for Breiviks anke til Menneskerettighetsdomstolen i Strasbourg over det drapsmannen mener er så strenge soningsforhold at det bryter med menneskerettighetene.

– Dette har vært nok et ynkelig forsøk fra barnemorderen på å prøve å få oppmerksomhet rundt seg selv, sier Hussaini etter at Strasbourg avviste å ta Breiviks klage til behandling.

– Jeg er glad for at nok en rettsinstans finner anklagene hans urimelige. Slike runder er veldig krevende for mange, og jeg er glad for at pressen også i denne runden har vist varsomhet i dekningen av saken, sier AUF-lederen i en skriftlig kommentar til NTB.

77 mennesker ble drept i terrorangrepene på Utøya og mot regjeringskvartalet 22. juli 2011. Breivik ble dømt til 21 års forvaring.

– I dag går mine tanker til de virkelige ofrene for terroristens handlinger. Alle som mistet sine barn, foreldre og venner. Vi er tilhengere av rettsstaten, og derfor har vi respektert at denne saken har kommet for retten. Men vi håper dette setter et punktum for ankespiralen hans, uttaler Mani Hussaini.

Les mer om

  1. Anders Behring Breivik
  2. AUF