Politikk

Tidligere LO-topp med kraftig angrep mot «illojal» Tajik

Leif Sande, som for tiden er inne på Stortinget for Ap, tar et kraftig oppgjør med Hadia Tajiks håndtering av varsler-saken mot nestlederkollega Trond Giske.

Leif Sande, her fra tiden som forbundsleder i Industri Energi, sammen med Ap-nestleder Trond Giske i 2010. Foto: Roald, Berit / SCANPIX

  • og NTB

Sande mener Arbeiderpartiet generelt har håndtert saken særdeles dårlig. Og den som har håndtert saken dårligst av alle, er Tajik, skriver han i et blogginnlegg onsdag.

– Snakk om å henge ut andre, skriver Sande om Tajiks Facebook-innlegg før jul der hun kalte varslene «rystende lesning».

«En god dag for Trond Giske, Hadia Tajik raser nedover».

Sande, som også er vararepresentant til Stortinget for Ap i Hordaland og for tiden møter på Stortinget, reagerer også sterkt på at Tajik leste høyt fra to av varslene under sentralstyremøtet tirsdag.

– Mot resten av partiledelsens ønske og uten Trond Giske til stede siterte hun fra varslernes saker for å få frem den ene siden, mens den som det gikk ut over, ikke var til stede og fikk fremmet sitt syn. Nok en gang var hun illojal, skriver han.

  • Her kan du lese om varsleren som takket Tajik for håndteringen.

Sande tar samtidig Giske varmt i forsvar. Han skriver der er gode muligheter for at Giske fortsatt vil være nestleder etter landsmøtet i 2019, mens Tajik ikke er med lenger.

– Illojalitet er ingen god egenskap i en slik sammenheng, avslutter han innlegget, som har overskriften «En god dag for Trond Giske, Hadia Tajik raser nedover».

Kritisk til måten sakene skal vurderes på

Sande er svært kritisk til oppfølgingen av varslersakene, og mener partiets retningslinjer ikke er fulgt.

Partileder Jonas Gahr Støre har orientert om at sakene skal følges opp ved at Giske får komme med sin versjon, og at hans eventuelle innsigelser skal legges frem for kvinnene som varslet. Deretter skal man trekke en konklusjon om det er sannsynlig at utilbørlig oppførsel har funnet sted.

– Det er vanskelig å forstå hva vurderingen skal gå på, om det er jus eller moral. Fremgangsmåten kan umulig gi noen god løsning slik den er skissert, skriver Sande.

Les mer om

  1. Varslersaken i Ap
  2. Trond Giske
  3. Hadia Tajik
  4. Jonas Gahr Støre
  5. Arbeiderpartiet (Ap)
  6. Landsorganisasjonen (LO)