Politikk

Nei til EU vil ta Acer-saken til retten

Nei til EU sier de vurderer å saksøke Stortinget som følge av feilbehandling av saken om norsk tilslutning til EUs tredje energipakke og energibyrået Acer. 

Ap sikrer Regjeringen flertall for at Norge skal slutte seg til EUs tredje energimarkedspakke og energibyrået Acer.
  • og NTB

– De samme kreftene som startet kampanjen mot Acer, vil nå̊ vurdere å gå til sak dersom Stortinget ikke bruker paragraf 115. Vi har vært i kontakt med tunge, juridiske fagmiljøer på feltet, som vil bli viktige premissleverandører, sier faglig leder i Nei til EU Boye Ullmann til Klassekampen.

Ifølge avisen slår grunnloven fast at det kreves tre firedelers flertall for å overføre makt til andre land eller institusjoner der Norge ikke er med.

Nei til EU understreker at Acer-saken blir behandlet på ordinært vis, ettersom Justisdepartementets lovavdeling mener at Acers makt over Norge kun er bagatellmessig.

De vil derfor samle inn penger for å gå til sak mot Stortinget og få Høyesterett til å fastslå at saken skal behandles som suverenitetsavståelse.

Les også

  1. Islandsk EØS-veto kan stanse Acer i Norge

  2. Flertall for Acer: Ap får kritikk av Sp og Rødt

  3. Spørsmålet om Norge skal slutte seg til EUs energiunion, skaper kraftig debatt. Men hva betyr det, egentlig?

Norsk politikk

Nyhetsbrev En gang i uken gir vår politiske redaktør Kjetil B. Alstadheim deg sitt perspektiv på det viktigste som har skjedd i maktens korridorer.

Les mer om

  1. Acer
  2. Nei til EU