Politikk

Regjeringen klar til å kutte i ytelsene til flyktninger

Kuttlisten som regjeringen varslet sist høst, er klar. Mandag legger arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie (H) fram en rekke innstramminger i velferdsytelsene til flyktninger og asylsøkere.

Arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie er klar til å presentere kuttene i velferdsytelsene til flyktninger og asylsøkere. Foto: Berit Roald, NTB scanpix

  • NTB

Forslagene er en oppfølging av regjeringens tilleggsnummer til statsbudsjettet. Da åpnet finansminister Siv Jensen (Frp) og statsminister Erna Solberg (H) for en rekke endringer i det som ble beskrevet som «flyktningfordeler».

Konkret kan det ligge an til kutt i pensjoner, uføretrygd, arbeidsavklaringspenger og overgangsstønad. Innstramminger i retten til dagpenger, sykepenger, pleiepenger, omsorgspenger og yrkesskadedekning for dem med midlertidig arbeidstillatelse har også vært vurdert, i likhet med begrensninger i retten til sosialhjelp.

Ifølge Arbeids- og sosialdepartementet er forslagene som mandag vil bli sendt på høring, «i overensstemmelse» med flyktningforliket på Stortinget fra november.

Les også

  1. Ny rapport: Metodene for å vurdere asylsøkeres alder bør bli bedre

  2. Listhaug om å bli kalt "Europas Donald Trump": Åpenbart at de ikke har peiling på norsk politikk

  3. Her er fem innstramningsforslag Listhaug ikke fikk flertall for

Les mer om

  1. Anniken Hauglie
  2. Siv Jensen
  3. Regjeringen