Politikk

Kun åtte av 300 asylsøkere returnert til Russland

mSå langt har Norge kun returnert åtte av de rundt 300 asylsøkerne Russland sa seg villige til å ta imot i begynnelsen av februar.

OPT__HNJ1347_doc6n7uz9mb08jpnjjm6vj_doc6og5myz0nas13gcp5lbq-zcz6Eoaym9.jpg
  • Ntb

Etter langvarige forhandlinger inngikk Norge og Russland 4. februar en avtale om retur av 200-300 asylsøkere som har multivisum eller langvarig opphold i Russland.

Siden den gang er kun åtte asylsøkere blitt returnert til Russland, får Dagsavisen opplyst av Politiets utlendingsenhet (PU).

Papirarbeid som drar ut i tid, både på norsk og russisk side, trekkes fram som hovedårsaken til at man ikke har klart å uttransportere flere asylsøkere.

— Uttransportering er normalt langsiktig arbeid. PU jobber løpende med dette. UDI behandler saker, og UNE behandler klager på negative vedtak. Saksbehandling både på norsk og russisk side kan være tidkrevende arbeid, skriver PU i en epost til Dagsavisen.

Av de åtte asylsøkerne som er blitt returnert til Russland i løpet av februar, er to syrere. Ifølge PU ønsket disse to selv å reise til Russland.

  • Interessert i politikk? Her er ukens Aftenpodden. Hør og abonner via Itunes på telefonen din her, via desktop her, eller lytt herfra med ett klikk:

Les også

  1. Politiet har fått instruks om å tvangsreturnere 9000 migranter i år

  2. EU ønsker å kunne overstyre norsk grensekontroll

Les mer om

  1. Politikk
  2. Migrantkrisen i Europa