Politikk

Solberg (H) ville ikke kommentere Krf-leder Hareides uttalelse

Statsminister Erna Solberg (H) har ingen kommentar til KrF-lederens uttalelse om at hun selv har ansvaret for situasjonen om hun stiller kabinettsspørsmål.

Erna Solberg var på skolebesøk på Løkeberg skole i Bærum mandag, samtidig som KrFs landsstyre møttes på Stortinget for å diskutere eventuell støtte til et mistillitsforslag mot justisminister Sylvi Listhaug.
  • og NTB

KrF-leder Knut Arild Hareide sa under åpningstalen til KrFs landsstyremøte på Stortinget mandag at Solberg setter både seg selv og regjeringen i en svært vanskelig situasjon dersom hun ikke ordner opp og i tillegg selv velger å stille kabinettsspørsmål.

– Jeg har ikke noen kommentar til det. I forrige uke ga regjeringen en uforbeholden unnskyldning. Jeg gjorde det, Jan Tore (Sanner) gjorde det fra Stortingets talerstol, Sylvi (Listhaug) ga også en uforbeholden unnskyldning i Stortinget, men som vedtok kritikken, sier Erna Solberg til NTB.

Les også

Hareide til landsstyret: Tilgivelse er ikke det samme som tillit

Mens KrF diskuterer om de har tillit til hennes justisminister, var Solberg selv på besøk på Løkeberg skole i Bærum mandag. Der besøkte hun elever med Downs syndrom i forkant av den internasjonale Downs-dagen onsdag.

Solberg vil ikke svare på antydningen om at partiet opplever at Solberg selv har lagt et betydelig press på KrF.

– Det er slik at jeg kommer til å besvare de spørsmålene i Stortinget i morgen, og jeg har ikke tenkt å prosedere disse sakene i mediene, sier hun.

På spørsmål om hun blir provosert av forslag om at Sylvi Listhaug eventuelt kan bytte departement, viser hun også til det som skjer i Stortinget tirsdag.

– Jeg har ingen kommentarer til dette. Dere får vente til i morgen, og det er det svaret dere kommer til å få.

  • Her er Harald Stanghelles vurdering av situasjonen, og hva som kan skje.

Les også

  1. Les hele talen til Knut Arild Hareide

  2. Listhaug splitter KrF

Norsk politikk

Nyhetsbrev En gang i uka gir vår politiske redaktør Kjetil B. Alstadheim deg sitt perspektiv på det viktigste som har skjedd i maktens korridorer.

Les mer om

  1. Sylvi Listhaug
  2. Erna Solberg
  3. Knut Arild Hareide
  4. Fremskrittspartiet (Frp)
  5. Høyre (H)