Bjørnar Skjæran kan overta etter Giske som nestleder

Aps fylkeslag i Nord-Norge har foreslått Bjørnar Skjæran fra Nordland som ny nestleder i Ap, skriver Fri Fagbevegelse. Partileder Jonas Gahr Støre skal være positiv.

Bjørnar Skjæran hett navn som ny nestleder i Ap.
  • Alf Ole Ask

– Jeg har registrert at et samlet Nord-Norge har foreslått meg, og synes selvsagt det er hyggelig og en stor tillitserklæring. Ellers har jeg ingen kommentar, sier Bjørnar Skjæran selv til FriFagbevegelse.

Det har lenge hersket tvil om Ap ville fortsette med én nestleder etter at Trond Giske trakk seg i januar 2018. Hadia Tajik har siden vært alene som nestleder.

Skjæran er nylig gjenvalgt som leder i Nordland Arbeiderparti, sitter i Arbeiderpartiets sentralstyre og er en kandidat som hele Nord-Norge står bak.

Fri Fagbevegelse, som eies av LO Media, skriver at Giske etter det nettstedet erfarer blir erstattet som nestleder på landsmøtet til Arbeiderpartiet i starten av april, og at Bjørnar Skjæran er den eneste reelle kandidaten til å bli innstilt av valgkomiteen.

En viktig årsak til at et flertall i valgkomiteen skal være åpne til Skjæran som nestleder, er at Gahr Støre er positiv til at han trer inn i partiledelsen, skriver VG.

Terje Aasland er foreslått som ny nestleder fra Telemark, i tillegg til Skjæran.

LOs leder styrer valgkomiteen

Det er LO-leder Hans-Christian Gabrielsen som leder valgkomiteen i Arbeiderpartiet. Han vil ikke kommentere arbeidet i valgkomiteen. Valgkomiteen ble nylig nedsatt og er nå i arbeid.

Skjæran regnes ikke for å tilhøre hverken Giske- eller Tajik-fraksjonen av partiet.

Partileder Jonas Gahr Støre har vært forsiktig med kommentarer om partiet skal ha en eller to nestledere.

– Min oppgave frem mot landsmøtet i 2019 er å se at den partiledelsen som Ap nå har fungerer godt. Vi ivaretar våre oppgaver politisk og organisatorisk. Sammen med et stort lag har vi vært med på å løfte oss på målingene, sa Støre tidligere i år til Aftenposten.