Giske innstilt som styremedlem i fylket, men får ikke bli nestleder

Valgkomiteen i Trøndelag Ap vil ikke ha Trond Giske som nestleder i fylkespartiet.

  • Aagot Opheim

(Adresseavisen): En enstemmig valgkomite i Trøndelag Ap foreslår Per Olav Hopsø til leder og May Britt Leder som nestleder i det nye, sammenslåtte fylkespartiet.

Det ble klart onsdag formiddag etter et ekstraordinær møte i valgkomiteen.

Trond Giske er innstilt som styremedlem, og han blir også medlem i arbeidsutvalget til det nye styret. Årsmøtet i Trøndelag Ap avholdes 2. og 3. mars.

Les også

LES OGSÅ: Det pågår en radikalisering av Ap, mener Siv Jensen (Frp)

– En vanskelig jobb

- Det har vært en vanskelig jobb. Vi måtte gå noen runder før alt var klart, sier Jorodd Asphjell, valgkomiteens leder, til Adresseavisen.

Da valgkomiteen møttes onsdag formiddag i Folkets Hus i Trondheim, sto kampen først om Trond Giske som nestleder.

Ifølge VG ga støttespillerne til Giske tidlig på møtet opp kampen for å få ham som nestleder i det største fylkeslaget til Ap. De skal ha innsett at han hadde for lite støtte.

I stedet kjempet lederen i valgkomiteen, Jorodd Asphjell, for å få Giske inn i ledelsen av fylkespartiet gjennom en plass i det nye arbeidsutvalget.

Les også

LES OGSÅ: Knallmåling for MDG, Rødt og SV - redder Raymond Johansens byråd

Sterke reaksjoner

Forslaget om å innstille Giske til nestlederposisjonen har skapt store protester i partiet.

Både dagens leder og nestleder skal ha truet med å trekke seg dersom Trond Giske ble nestleder, ifølge Adresseavisen.

Forslaget om å velge inn Giske dukket opp fra Trondheim Ap helt på tampen i valgkomiteens arbeid. Selv om mange i Ap det siste døgnet ikke har ønsket å uttale seg om det, vekket det sterke reaksjoer hos flere.

– Dette er snakk om tillit. Jeg mener det er for tidlig å velge Giske nå. Om det var et medlem av Oslo Ap som hadde brutt partiets retningslinjer, slik han har gjort, ville jeg sagt at det var for tidlig, sa Frode Jacobsen, leder i Oslo Ap, til Aftenposten tirsdag.