Raja langet ut mot nikab - ble kalt «skittent svin» og «forræder»

Venstres Abid Raja våknet til en SMS-utskjelling av de sjeldne etter at han gikk ut og fortalte at han følte vemmelse ved å se kvinner i nikab.

Abid Raja (V). Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
  • NTB

«Din skitne svin, må Allah brenne deg i Jahannam, din uoppdratte kafir hund. Du er en skam for pakkiser og muslimer, ikke kall deg muslim, for Wallahi du har INGENTING med islam å gjøre, skitne forræder!!!» Slik lød en av de trakasserende meldingene som lå på Rajas telefon lørdag morgen.

Han er i Canada og tvitret en skjermdump fra telefonen med følgende lakoniske kommentar: «Enkelte muslimer kan få sagt det».

ABC Nyheter har vært i kontakt med avsenderen, som bekrefter at han står for meningene han gir uttrykk for i totalt tre SMS-er med sterkt sjikanerende innhold.

Advarte mot forbud

Den profilerte Venstre-politikeren gikk lørdag ut i VG og advarte Arbeiderpartiet og partileder Jonas Gahr Støre mot å bidra til et forbud mot bruk av burka og nikab.

Det er det heldekkende plagget nikab som er i stridens kjerne.

– Jeg mener vi politikere ikke bør blande oss bort i hva folk skal ha på seg. Jeg ser at debatten som raser i Norge nå er preget av følelser, og det ser ut som om vi går i retning av et populistisk forbud. Jeg ber Arbeiderpartiet tenke seg nøye om: Er det virkelig politikeres oppgave å regulere folks klesplagg, sier Raja til VG.

Vemmelse av nikab

Raja, som selv er muslim, legger imidlertid ikke skjul på at han er lite begeistret for klesplaggene.

– Jeg kan godt være ærlig om mine følelser når jeg ser kvinner i burka og nikab: Ofte føler jeg synd på dem og jeg blir også flau på vegne av muslimene. Jeg har faktisk også kjent på følelse av vemmelse, sier han.

Regjeringen har sagt nei til et nasjonalt nikab-forbud i skolen, til tross for at Frp er for. Arbeiderpartileder Jonas Gahr Støre har sagt at han ikke avviser et slikt forslag.