Ubehagelige oppvaskmøter

Konflikten mellom Ingunn Yssen og Gerd-Liv Valla begynte rett etter ansettelsen. Men resten av LO-ledelsen forsto neppe alvoret.

  • Forf>
  • Forf><forf>michael Brøndbo <
  • Forf><forf>heidi Ertzeid <
  • Forf><forf>lars Nehru Sand <
  • <forf>gunnar Kagge <

— Kom deg ut, men du må få med deg Gerd-Liv Valla, sa en nær venn til Ingunn Yssen tidlig i fjor sommer.LOs hemmelige rapport om Yssen-saken viser at konflikten mellom Gerd-Liv Valla og Ingunn Yssen begynte med en gang Yssen ble ansatt. Men resten av LO-ledelsen gir ikke inntrykk av at den forsto hvordan Vallas lederstil virket inn på medarbeiderne.Det toppet seg høsten 2004. Forskningsstiftelsen FAFO skrev en rapport for LO, hvor LO fikk kritikk. Dette mislikte Valla sterkt. Oppvaskmøtene var så ubehagelige at en av Yssens medarbeidere besvimte før ett av dem. Konstituert LO-leder Roar Flåthen var til stede på minst ett møte, hvor Valla fremførte svært kraftig kritikk. Yssen og medarbeideren reagerte kraftig, men Flåthen sier til granskerne:- Fra mitt ståsted kan jeg ikke skjønne at det var grunn til å reagere på dette, ut over at de fikk litt saklig kritikk.

LO-kultur.

Rapporten gir inntrykk av at Yssen var totalt uforberedt på kulturen og omgangsformen i LO. På et annet kritisk møte, høsten 2005, begynte hun å gråte etter en ny utskjelling. De andre på møtet reagerte forskjellig:- Jeg mener Ingunn Yssen ikke fikk noen hardere behandling på dette møtet enn hva andre har fått, sa to av deltagerne. En annen sa:- Det var Ingunn Yssen som skulle tas. Reaksjonene var tøffere enn vanlig, og Gerd-Liv Valla kjørte Yssen hardt.

Langvarig.

Konflikten begynte umiddelbart etter ansettelsen, før Yssens første arbeidsdag. Yssen deltok på en samling med sine fremtidige kolleger, og det gikk ikke bra. Valla mente at Yssen viste for liten ydmykhet overfor erfarne LO-ansatte. Valla tok Yssen til side og sa at hun måtte tilpasse seg LO-kulturen. Yssen hevder at beskjeden var å "ta mindre plass og kle deg annerledes".Derfra utviklet konflikten seg kraftig. Internasjonal avdeling er LO-lederens personlige ansvar, og Valla uttrykte kraftig bekymring og irritasjon da hun fikk inntrykk av at Yssen ikke mestret oppgavene. Et par forsoningsmøter, sykefravær og permisjoner ga bare kortvarig bedring i forholdet.Ut fra granskingsrapporten er det vanskelig å se hvor mye resten av LO-ledelsen visste om konflikten. Valla informerte dem på et møte 13. september i fjor, etter at Yssen ble sykmeldt. "Valla virket følelsesmessig berørt av situasjonen. Hun skal ha vært sterkt preget av det ansvaret hun hadde ved at hun selv hadde brakt Yssen inn i LO, og var veldig lei seg", står det i rapporten.En måned tidligere fortalte Valla nestleder Flåthen og 1.-sekretær Ellen Stensrud at det var nødvendig å finne en løsning for Yssen.Granskerne oppsummerer med at flere ansatte i LO brøt varslingsplikten ved å ikke si fra til verneombudet eller arbeidsgiveren om trakasseringen av Yssen. Rapporten gir lite grunnlag for å konkludere med at de tenker spesielt på den gjenværende LO-ledelsen.