Politikk

Ap-ledelsen ville unngått opprop mot Giske

Arbeiderpartiets partisekretær Kjersti Stenseng legger ikke skjul på at hun helst hadde sett at partifeller ikke hadde kommet med et opprop mot Trond Giske.

Partisekretær Kjersti Stenseng og Ap-leder Jonas Gahr Støre her under Aps landsmøte i 2019.
  • NTB-Kristian Skårdalsmo

I et opprop signert av over 200 Ap-politikere oppfordres fylkeslaget i Trøndelag til å velge en annen leder enn Trond Giske.

– Jeg skjønner at dette skaper mye debatt og engasjement. Alle kan ytre seg i vårt parti, og det skal være takhøyde for det. Jeg hadde helst sett at vi unngikk opprop, skriver Stenseng i en melding til NTB.

Oppropet kommer dagen etter at tidligere AUF-leder i Trondheim, Ellen Reitan, beskrev en utbredt ukultur i Trøndelag Ap i et innlegg på Trønderdebatt.

Blant dem som har signert, er stortingsrepresentantene Tuva Moflag, Nina Sandberg, Svein Roald Hansen og Siri Staalesen. Det samme har varaordfører Kamzy Gunaratnam i Oslo.

– Tryggere parti i dag

Stenseng skriver at det «er sterkt å høre Reitan og andre beskrive sine opplevelser i partiet».

– Det er bra at Ellen og andre sier fra, og de skal vite at vi tar det på største alvor. Arbeiderpartiet er et tryggere parti i dag. Jobben er ikke over, men alle skal vite at vi jobber utrettelig for likestilling og mot diskriminering i Arbeiderpartiet, skriver Stenseng.

Arbeiderpartiets leder Jonas Gahr Støre viser til uttalelsen fra Stenseng på NTBs forespørsel om en kommentar til saken. Han kaller oppropet en «sterk og uvanlig ytring».

– Det er uttrykk for et sterkt engasjement for en sak, som handler om kvinner og menns respekt for å kunne delta i politikk og organisasjonsliv uten krenkelser og trakasseringer, sier han til TV 2.

– Har vist handlekraft

Partilederen understreker igjen at fylkesledervalget i Trøndelag er en sak som må håndteres og tas ansvar for lokalt.

– Jeg har en knallsterk mening om saken, nemlig betydningen av å ha den respekten, at vi har et regelverk som er tydelig, at vi reagerer og stiller opp for varslere, sier han til TV 2.

– Jeg kan stoppe utvikling mot det vi har sett tidligere, hvor folk ikke var trygge, hvor det har skjedd krenkelser og regler er blitt brutt. Jeg har vist handlekraft i forhold til det og tatt tydelige reaksjoner. Men valg på lokalt nivå, skjer på lokalt nivå, sier Ap-lederen.

Les også

  1. 143 har meldt seg ut av Ap på tre dager

  2. Stortingspolitikere ber Trøndelag Ap om å vrake Trond Giske

  3. Lederen av Aps homonettverk hardt ut mot Giske: – Jeg kommer aldri til å ha tillit til ham igjen

Les mer om

  1. Trond Giske
  2. Trøndelag
  3. Jonas Gahr Støre
  4. Kjersti Stenseng