Politikk

Kolberg kritiserer Regjeringens politikk etter terror

Arbeiderpartiets Martin Kolberg anklager Regjeringen for å gjøre samfunnet mer ustabilt og Høyres politikk for å skape grobunn for terror.

Martin Kolberg i Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité anklager høyresiden i Europa og USA for å uthule «velferdsordninger ut fra en idiotisk forståelse av at da vil folk ta seg sammen», sier han til Klassekampen. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Kallestad, Gorm / NTB scanpix

 • NTB

– Hvis man tror det skaper stabilitet å gi innvandrersamfunnet stadig dårligere kår, så er det oppskriften på det motsatte, sier Kolberg til Klassekampen. Han mener en uthuling av velferdsordninger skaper fattigdom og ulikhet, som fører til mer terror. Kolberg langer ut mot innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug (Frp), som han mener viser liten forståelse for grunnen til at folk kommer til landet.

– Hun karakteriserer dem som kriminelle og at de er en fare for hennes barn. Det å formulere seg på en slik måte er i strid med den sosialdemokratiske grunntanke, sier han.

Listhaugs statssekretær Vidar Brein-Karlsen (Frp) i Justisdepartementet svarer at det slett ikke er Regjeringens politikk som fører til økt grobunn for terror.

– Vi stiller krav slik at flere kommer i arbeid og på den måten kommer tettere inn i det norske samfunnet. Ap legger opp til at flere skal bli forsørget av det offentlige, og de vil da ha mindre å rutte med enn de som har egen inntekt, sier han til avisen.

Vi videreutvikler våre artikler.
Hjelp oss å forbedre, gi din tilbakemelding.
Gi tilbakemelding

Les mer om

 1. Martin Kolberg

Relevante artikler

 1. DEBATT

  Meninger: Det er på tide vi tar på alvor at vårt samfunn skaper terrorister

 2. POLITIKK

  Dagbladet: Listhaug sier unnskyld

 3. POLITIKK

  Trine Skei Grande: - Sentrum i norsk politikk er dødt hvis KrF velger Ap

 4. POLITIKK

  Krisevalg fører ikke til at Støre går av

 5. POLITIKK

  KrF og Frp kjemper om de kristne velgerne, Listhaug med åpenbar kristenflørt.

 6. POLITIKK

  Sandberg: – Møkk lei av at det stadig dukker opp gamle sitater fra meg