Politikk

Født Fri krever utbetaling for å svare på anklagene

Advokat Harald F. Strandenæs krever på vegne av stiftelsen Født Fri at en bevilgning på tre millioner kroner likevel blir utbetalt.

Født Fri-leder Shabana Rehman Gaarder.
  • NTB

Ifølge advokaten vil det være umulig for stiftelsen å besvare en revisjonsrapport fra konsulentselskapet Ernst & Young uten denne utbetalingen, fordi den har måttet permittere alle ansatte og innstille alle prosjekter, skriver VG.

Mandag ble det kjent at regjeringen vil kutte støtten til stiftelsen etter at revisjonsrapporten viste manglende økonomistyring, og at deler av støtten kan ha blitt brukt til private formål.

Les også

«Født fri» mister statsstøtten: Raja og Grande lovet penger til stiftelsen før den eksisterte

Den andre av to deler av årets støtte fra Integrerings- og mangfoldsdirektoratet (IMDi) er blitt stanset på bakgrunn av denne rapporten, men advokaten krever likevel at midlene stilles til disposisjon. Han mener IMDi valgte å tilbakeholde siste termin av støtten allerede før revisjonsrapporten var bestilt.

Født Fri mener rapporten inneholder en rekke feil, og har fått frist til 6. oktober med å gi tilsvar.

Les også

  1. Født Fri engasjerer advokatfirma for å granske rapport

  2. Professor sier Født fri-gransking er full av feil

  3. Shabana Rehmans pengebruk er Abid Rajas problem

Norsk politikk

Nyhetsbrev En gang i uka gir vår politiske redaktør Kjetil B. Alstadheim deg sitt perspektiv på det viktigste som har skjedd i maktens korridorer.

Les mer om

  1. Stiftelser