Politikk

Siste del av E6 mellom Kolomoen og Moelv åpnet

Mandag ble siste del av E6 mellom Kolomoen og Moelv i Innlandet åpnet. Dermed er hele E6-prosjektet på 43 kilometer ferdig.

Samferdselsminister Knut Arild Hareide, Håkon Harkestad og statsminister Erna Solberg på åpningen av E6 mellom Brumunddal – Moelv.
  • NTB

Hele prosjektet er den lengste veistrekningen bygget sammenhengende i Norge noen gang, opplyser regjeringen i en pressemelding.

Med det nye E6-krysset i Moelv som åpner 1. desember, vil hele prosjektet gjennom kommunene Stange, Hamar og Ringsaker være fullført, opplyser Samferdselsdepartementet.

Samferdselsminister Knut Arild Hareide sier at med den nye åpningen tar det 10 minutter kortere tid å kjøre denne strekningen.

– Det har mye å si for folk, men spesielt næringslivet. Dette er hovedtransportåra for dem som kommer fra Nordvestlandet, der det er store næringsklynger. Dette gjør transporten mer forutsigbar, trygg og effektiv for bedriftene, sier Hareide.

Den nye veistrekningen går langs Mjøsa forbi Hamar.

Les også

  1. Hva har skjedd med Statens vegvesen? Nå serverer de historisk selvskryt.

  2. Nå åpnes to viktige veistrekninger på E6 og E16

Norsk politikk

Nyhetsbrev En gang i uken gir vår politiske redaktør Kjetil B. Alstadheim deg sitt perspektiv på det viktigste som har skjedd i maktens korridorer.

Les mer om

  1. E6
  2. Ringsaker
  3. Knut Arild Hareide