Widvey: Politisk sliter inn i regjering

Hun har bred erfaring, den nye kvinnen i Bondeviks andre regjering. Thorhild Widvey (48) har blant annet jobbet som markedskonsulent for Rica-kjeden og som idrettsleder for psykisk utviklingshemmede.

Thorhild Widvey er fra Avaldsnes på Karmøy i Rogaland. Hun er gift og har to barn.

Hennes politiske karriere startet da hun ble valgt inn som medlem av Karmøy kommunestyre for Høyre i 1979.

Den da 23 år gamle kvinnen hadde to år tidligere avsluttet en toårig utdannelse ved Idrætshøiskolen i Århus.

Handikapidrett

Yrkeskarrieren var lenge knyttet opp til utdannelsen. Widvey gikk rett inn en jobb som idrettsleder ved en HVPU-institusjon etter hjemkomsten fra Danmark. Den jobben gikk hun ut av først ti år senere, bare avbrutt av et toårig engasjement som prosjektleder i Karmøy kommune.

Samtidig engasjerte Widvey seg i idrettsorganisasjonen. Blant ulike verv har hun vært viseformann i Norges Handikapidrettsforbund og medlem av Norges Idrettsforbunds utvalg for idrett for psykisk utviklingshemmede.

Fra hotell til ting

Yrkeskarrieren tok en ny vending da Widvey ble ansatt som markedskonsulent for Rica-hotellene i Haugesund i 1987. Der ble hun i to år. Etter stortingsvalget i 1989 bar ferden til hovedstaden for et liv som yrkespolitiker etter ti år i lokalpolitikken.

Widvey fikk med seg to perioder på Stortinget (1989-93 og 1993-97) som representant for Høyre fra Rogaland. Først som medlem i sosialkomiteen og deretter fire år som medlem i samferdselskomiteen. De siste fire årene var hun også medlem av Høyres gruppestyre og varamedlem til den norske EFTA-delegasjonen og EØS"; parlamentarikerkomité.

Hun markerte seg også som nestleder i Europabevegelsen i Norge fra 1992.

Fra London til fisk

Etter stortingsvalget i 1997 flyttet Thorhild Widvey til London. Etter fem år ble hun hentet hjem igjen av fiskeriminister Svein Ludvigsen (h) til en jobb som statssekretær i Fiskeridepartementet.

Et drøyt halvår senere, i januar 2003, rykket Widvey opp til å bli statssekretær i Utenriksdepartementet. Der har hun blant annet jobbet med å planlegge markedsføringen av Norge i utlandet i forbindelse med at vi neste år markerer hundreårsjubileet for unionsoppløsningen.

Widvey var på tjenestereise i Moskva fram til torsdag da hun ble hjemkalt til Norge for å gå inn i regjeringen.