Politikk

Kolberg avviser Jaglands kritikk

Ap­sekretær Martin Kolberg fnyser av kritikk fra Thorbjørn Jagland og andre partifeller.

Foto: SCANPIX

  • Kristjan Molstad
  • Halvor Hegtun
    Journalist
  • Siv Jensen

— De som forsvarer kjønnslemlestelse av åtte år gamle jenter, har ekstreme holdninger. Alle som måtte mene noe annet, får rekke opp hånden, så får vi se hvem de er, sier Aps partisekretær Martin Kolberg etter kritikken fra Thorbjørn Jagland.

Under Aftenpostens debatt på Litteraturhuset i Oslo mandag beskyldte Jagland sitt eget parti for å konstruere islam-frykt for å vinne velgere. I forrige uke lovte Martin Kolberg at Ap skulle gå til kamp mot radikal islam, men Jagland mener Kolberg ikke engang vet hva det er.

- Stortingspresident Thorbjørn Jagland tviler på at partiledelsen vet hva radikal islam er for noe?

-Jeg vet hva jeg gjør

— Det Jagland sier, får stå for hans egen regning. Jeg vet godt hva jeg gjør, og det er rett og slett å klargjøre Aps holdning. Det kan ikke overraske noen at Ap er konsekvent i sin motstand mot totalitære og ekstreme holdninger. Det går som en tråd gjennom hele vår historie.

Partisekretæren avfeier påstander om at han advarer mot farer som ikke finnes i Norge i det hele tatt .

- Jeg har aldri brukt uttrykket radikal islam. Jeg har bare svart på spørsmål fra NRK. Det finnes mennesker med ekstreme holdninger også i Norge, og det blir bekreftet av politiet. Det er en politisk oppgave å sørge for at det ikke blir rom for mer av dette i Norge.

Martin Kolberg har svært liten sans for dem som hevder at han har adoptert Fremskittspartiets synspunkter i integreringsdebatten. Frp-formann Siv Jensen mener Jagland har mistet kontakten med "den virkelige verden utenfor stortingsbygningen."

— Det er direkte usaklig. Jeg bryr meg ikke om Frp, men tar på dypt alvor den bekymringen for ekstreme holdninger som gjør seg gjeldende i befolkningen. Det er et Atlanterhav mellom Frp og Ap, for Frp vil jo ikke integrere, sier Kolberg, som føler behov for å oppsummere:

- Det flerkulturelle samfunnet er bra og nødvendig. Vi kjemper konsekvent for at innvandrerbefolkningen skal få samme posisjon som dem vi kaller etnisk norske. Hundretusener har fått opphold. Men et åpent, tolerant samfunn betyr ikke at vi skal akseptere ekstreme holdninger i disse miljøene. Mer enn noe gjelder det å ha to tanker i hodet samtidig, sier Kolberg.

Les også

  1. Ber Ap bestemme seg

  2. Kolberg varsler kamp mot ekstreme muslimer

Les mer om

  1. Politikk