Politikk

Erna Solberg støtter homoterapi-utredning

Statsminister Erna Solberg (H) mener å utrede et forbud mot såkalt homoterapi er en god idé. KrF-leder Kjell Ingolf Ropstad mener på sin side det er unødvendig.

Statsminister Erna Solberg (H) mener det er en god idé å utrede et forbud mot homoterapi.
 • NTB

– Det er vondt å se hvor vanskelig det er for mennesker som tror på gud, men som gis følelsen av at «gud ikke tror på deg». Det er deler av denne terapien som i utgangspunktet ville vært forbudt under dagens lovverk, sier Solberg til Dagbladet.

På Stortinget har Høyre varslet at de vil støtte en utredning om forbudet.

– Horribelt

Statsministeren mener det er lurt å få en rask avklaring på om tilfellene som kjent allerede er rammet av dagens forbud.

– Noe av dette er helt horribelt å utsette andre mennesker for. Så er det greit å få en utredning, som det diskuteres nå på Stortinget, for dette er en komplisert sak, fortsetter Solberg.

Hun er imidlertid klar på at et forbud kan bli vanskelig å gjennomføre i praksis, og at man må se på «ulike sider av dette litt dypere».

Ropstad imot

Debatten om homoterapi har blusset opp igjen etter at Arbeiderpartiet foreslo et forbud.

Høyres medlemmer i familie- og kulturkomiteen på Stortinget har sagt at de går inn for å utrede et forbud, og ifølge VG ligger det dermed an til et stortingsflertall for dette.

KrF-leder Kjell Inge Ropstad mener imidlertid at det ikke er behov for det.

– Jeg tenker det er unødvendig, fordi dette allerede er regulert i dag. Det er KrFs utgangspunkt, sa partilederen, som også er barne- og familieminister, til NTB før helgen.

– Veldig mye av dette er forbudt i dag, enten det er kvakksalveri eller rett og slett overgrep.

Familie- og kulturkomiteen har frist til 3. desember med å avgi sin innstilling til Aps forslag om forbud. Partiet har signalisert at partiet sekundært vil stemme for en utredning hvis det ikke blir flertall for forbud.

Mest lest akkurat nå

 1. 1
  VERDEN
  Publisert:

  Beryktet telefonsamtale kan vikle Donald Trump inn i enda mer trøbbel

 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5