Fortsatt uklart om Ap-politiker under politietterforskning vil ta gjenvalg

Haugesund Ap vil ha Silje Christine Hellesen som lokallagets toppkandidat til stortingsvalget neste år. Hege Haukeland Liadal er taus om gjenvalg og hvorvidt hun mener å ha tillit etter å ha levert falske reiseregninger til Stortinget.

Arbeiderpartiets stortingsrepresentant Hege Haukeland Liadal har levert urettmessige reiseregninger til Stortinget gjennom en årrekke, og er nå under politietterforskning.

Liadal har fortsatt ikke svart nominasjonskomiteen om hun ønsker å ta gjenvalg på Stortinget, skriver Haugesunds Avis. Hun har vært innvalgt på Stortinget siden 2013, og er en av Arbeiderpartiets fire representanter fra Rogaland.

Ap-politikeren ble politianmeldt av Stortingets administrasjon i 2019 etter at Aftenposten avslørte at hun hadde levert falske reiseregninger og fått betalt for reiser av privat karakter.

Liadal har hele tiden gitt uttrykk for at hun ikke har levert urettmessige reisegodtgjørelseskrav med vilje, men at det handler om feil og misforståelser.

Les avsløringene:

16 måneder senere er saken fortsatt under etterforskning, og politiet kan ikke svare på når den vil være ferdigstilt. Ifølge Haugesunds Avis skulle et niende politiavhør av Ap-politikeren gjennomføres på mandag.

Liadal har fortsatt sitt politiske virke på Stortinget som normalt etter avsløringene, og sitter nå i helse- og omsorgskomiteen.

Ap-politikeren selv ønsker ikke å kommentere om hun vil ta gjenvalg. Hun vil heller ikke svare på noen av Haugesunds Avis’ oppfølningsspørsmål om saken, inkludert hvorvidt hun mener å ha tillit i partiet etter det som har kommet frem.

Overfor Aftenposten har hun tidligere i sommer svart at hun «trenger litt mer tid» til å ta stilling til spørsmålet om gjenvalg.

Leder av nominasjonskomiteen, Eirin Sund, sier at fristen for å svare egentlig gikk ut i mai.

– Hege svarte ikke, og det tar vi til orientering, sier Sund til NTB. I en tekstmelding til Aftenposten skriver Sund at Liadal «har fått samme frister som alle de andre».

Sund sier at nominasjonskomiteen de ikke skal sende fra seg en endelig liste før 25. oktober.