Politikk

Abbasi-barna får bli i Norge, men moren må ut

Utlendingsmyndighetene har gitt moren i Abbasi-familien avslag på søknaden om opphold, men de tre barna hennes får bli.

Søsknene Yasin (midten) og Ehsan (t.h.) da de landet på Værnes 20. juni i fjor etter å ha blitt avvist ved ankomst i Afghanistan. Nå er barna gitt midlertidig opphold, men moren må reise fra Norge innen utgangen av august. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix

 • NTB

Etter at søsknene Taibeh (20), Yasin (22), Ehsan (16) og moren Atefa Rezaie ble forsøkt uttransportert til hjemlandet Afghanistan, men sendt tilbake til Norge, har norske myndigheter vurdert søknadene deres om opphold i Norge på nytt. Denne uken fikk de svar, skriver Adresseavisen.

Familiens advokat Erik Vatne begjærte en omgjøring av vedtak om endelig avslag på opphold til Utlendingsnemnda (UNE).

– Ehsan, Taibeh og Yasin har fått midlertidig opphold på såkalt humanitært grunnlag. Moren har fått endelig avslag, og må forlate landet innen 30. august, opplyser advokat Vatne til avisen.

I begrunnelsen oppgis det at barna har bodd i Norge siden de var barn. Årsaken til at det gis midlertidig opphold skal være at det er tvil om familiens identitet.

Lørdag 15. juni fjor ble de tre søsknene og moren forsøkt uttransportert til hjemlandet Afghanistan. Av helsemessige årsaker returnerte moren til Norge to dager etter. På tirsdagen ble de tre søsknene fløyet tilbake til Norge etter at Afghanistan sa nei til å ta dem imot.

Den afghanske familien kom til Norge som asylsøkere i 2012, men mistet oppholdstillatelsen i 2014 og siden oppholdt seg ulovlig i Norge. Asylsaken har tidligere vært prøvd for retten i flere runder.

 1. Les også

  Abbasi-familiens advokat: Vil trolig be UNE se på saken på nytt

Relevante artikler

 1. POLITIKK

  KrF: Ønsker ikke Moria-barn fra Afghanistan til Norge

 2. POLITIKK

  Farida-saken: Familiens anke til lagmannsreten førte ikke fram

 3. POLITIKK

  Nav beklager: Fedre har på galt grunnlag mistet fedrekvoten. Nav jobber med å få oversikt over hvor mange som er rammet.

 4. POLITIKK

  Opposisjonen krever full opprydding om fedrekvoten

 5. POLITIKK

  Frp: Bare unge menn fra Afghanistan igjen når vi skal hente Moria-barn

 6. POLITIKK

  Nav har identifisert «noen hundre» som har mistet fedrekvoten - ber flere som har fått avslag om å melde seg