Politikk

- Clemet-skole med Djupedal

  • Odd Inge Skjævesland
  • Høyre har aldri vært lærernes parti, sier lærer og Høyre-politiker Norunn Østråt Koksvik.

Hun skryter likevel av partiets skolepolitikk, ikke minst slik den ble utformet i fire år med Kristin Clemet som skolestatsråd fra 2001 til 2005.Høyres ordførerkandidat i Sandes er en av de få lærerne på Høyres landsmøte i Oslo denne helgen. Hun arbeider på Klepp ungdomsskole og underviser i matematikk, tysk, norsk og KRL. Koksvik mener at den utskjelte SV-statsråden Øystein Djupedal langt på vei viderefører den skolepolitikken som han har kritisert Høyres Kristin Clemet kraftig for.— Han gikk sterkt ut mot Clemet og krevde en helt ny skolepolitikk. Men nå ser vi at han i praksis legger seg flat, bl.a. kutter han ikke ut nasjonale prøver, sier Koksvik.

- Foreløpig greit.

Hvis Djupedal får fortsette som kunnskapsminister lenge, frykter hun at elevene kommer til å få lære mindre.- Høyre har fokus på kunnskap i skolen. Det har ikke SV. Høyre vil stille sterkere krav til elevene og vi vil heve kompetansen for lærerne. Kunnskapsløftet stiller krav og mål for hvert trinn, sier hun. - Men foreløpig er ingen skade skjedd med Djupedal som kunnskapsminister?- Ikke foreløpig, men hvis de begynner å vanne ut forslagene til Kristin Clemet, kommer vi til å se konsekvenser av det. - Hva er du mest redd for?- At karakterene skal vekk, at det ikke skal stilles krav og at det skal bli mindre kunnskap i skolen, sier Norunn Østråt Koksvik.

Djupedal-fri sone

Erna Solberg gikk i sin landsmøtetale fredag til kraftig angrep på kunnskapsministeren: "Skolen er for viktig til at vi kan overlate den til Øystein Djupedal. Derfor skal Høyre-kommuner være Djupedalfrie soner!"Koksvik synes ikke Solberg overdriver.- Han gikk så tøft ut da han ble kunnskapsminister, og han har tabbet seg ut så mange ganger, ikke minst når det gjelder skolemat. Erna hadde helt rett i at løftene om varm skolemat er blitt en kald gulrot, sier Koksvik.

Ordførerkandidat i Sandnes Norunn Østråt Koksvik er noe så sjeldent som en lærer på Høyres landsmøte i Oslo denne helgen. Foto: ODD INGE SKJÆVESLAND

Les mer om

  1. Politikk