Politikk

De tre søstrene Ulleberg fester grepet i Frp

Frp-søstrene får litt av en høst: Victoria skal holde orden på Per Sandberg, Siri har ansvar for Carl I. Hagens valgkamp i Oslo, og Toril skal gi råd om Frps næringspolitikk.

På denne lekeplassen på Oppsal i Oslo lekte søstrene Siri Ulleberg (26) (f.v.), Victoria Reynolds (24) og Toril Ulleberg Reynolds (28) hver dag da de var små. Her vokste de opp med moren i blokken bak, mormor i blokken ved siden av og onkelen rett over gaten.
  • Karen Tjernshaugen
    Karen Tjernshaugen
    Nyhetssjef

— Folk begynner å bli vant til at vi er en «package deal». Hvis du inviterer én av oss på fest, kommer alle tre, ler Victoria Reynolds.

For tre uker siden fikk den yngste av de tre søstrene jobben som politisk rådgiver for Frps nestleder Per Sandberg.

Fra før var storesøster Toril ansatt som fagrådgiver på Stortinget, mens den midterste søsteren Siri er rådgiver for Frps bystyregruppe. I høst skal hun lede Fremskrittspartiets valgkamp i Oslo.

Blir forvekslet av Frp-kolleger

Både Toril og Siri stiller i tillegg til valg høyt oppe på Frps liste i Oslo, Toril som partiets prioriterte ungdomskandidat.

- I Frp er vi kjent som Ulleberg-klanen, sier storesøster Toril Ulleberg Reynolds.

Hun bruker begge etternavnene søstrene hadde da de vokste opp, mens de to andre søstrene har valgt å bruke hvert sitt.

Dette, i tillegg til søstrenes ganske like utseende, har bidratt til at forvirringen blant partifellene til tider har vært stor.

— Per Sandberg trodde i en periode at jeg og Victoria var samme person, forteller Siri.

Ikke mye politikk i oppveksten

Søstrene sier de ikke kommer fra noen typisk Frp-familie.

— Onkelen vår stemte Rødt og forsøkte å få meg til å melde meg inn i LO da jeg begynte å jobbe på McDonalds som 14-åring. Men han kom ingen vei, sier Siri.

Politikk var sjelden et tema rundt middagsbordet da jentene vokste opp med alenemor i en blokkleilighet på Oppsal øst i Oslo. Alle ble med i Fremskrittspartiet for omtrent seks år siden. Litt før dette hadde også moren og tanten meldt seg inn i Frp.

Meldte seg inn etter to år i helsekø

Det var ulike saker som fikk dem til å engasjere seg politisk i Frp og Fremskrittspartiets Ungdom (FPU).

— For meg begynte det da jeg måtte stå to år i helsekø mens jeg ventet på en gallesteinsoperasjon da jeg gikk på videregående. Jeg leste meg opp på hvilke partier som mente hva, og fant ut at Frp var partiet som var mest opptatt av å åpne for private alternativer, sier Victoria.

For Toril gikk veien inn i politikken blant annet gjennom engasjement for voldsutsatte kvinner, mens Siri ble har vært aktiv i Elevorganisasjonen og var opptatt av nivådifferensiert undervisning.

Bor sammen med søsteren

Spesielt Toril og Victoria har en del med hverandre å gjøre gjennom jobben fordi begge er ansatt på Stortinget. Siri som sitter på rådhuset er mindre til de to andre i løpet av arbeidsdagen – men privat bor hun sammen med Victoria.

De tre beskriver en nær søskenflokk som også er venninner.

- Får dere noen fordeler av at dere er tre søstre med sentrale jobber i samme parti?

— For meg som er ny og yngst er det veldig mye å lære av dem som er mer erfarne, sier Victoria.

Interessert i saker om politikk? Følg oss på Facebookog Twitter, og hør vår podcast her.

Les også

  1. Kjempenedtur for Ap og Raymond Johansen i Oslo

  2. Kraftig økning i eiendomsskatten etter at Solberg og Jensen tok over

  3. Tromsøs ordfører fra Høyre vil ut av regjering med Frp

Norsk politikk

Nyhetsbrev En gang i uken gir vår politiske redaktør Kjetil B. Alstadheim deg sitt perspektiv på det viktigste som har skjedd i maktens korridorer.

Les mer om

  1. Politikk
  2. Kommunevalg 2015