Politikk

Sivertsen fikk nei til kravet om etterlønn

Tidligere fiskeriminister Geir Inge Sivertsen (H) søkte om tre måneders etterlønn etter at han gikk av som statsråd etter en drøy måned, ifølge IntraFish.

Tidligere fiskeriminister Geir Inge Sivertsen fikk ikke innvilget søknaden om tre måneders etterlønn. I stedet ble den redusert til én måned.
  • NTB

Sivertsen søkte på etterlønn på til sammen 352.000 kroner for perioden mars-juni, skriver nettavisen , som er sitert i Dagbladet.

Statsministerens kontor (SMK) innvilget ikke søknaden på tre måneder, men godkjente i stedet etterlønn i én måned.

I brevet fra SMK står følgende presisering, ifølge IntraFish:

«Vi minner om plikten du har til å varsle Statsministerens kontor hvis du mottar eller opptjener annen inntekt i denne perioden. Utbetalt godtgjørelse vil bli avkortet mot andre inntekter i perioden».

Sivertsen gikk av som fiskeriminister etter 39 dager etter at det kom fram at han hadde søkt om etterlønn etter at han hadde tiltrådt som statssekretær, samt at han mottok lønn som ordfører og statssekretær i en overlappende periode.

Les også

  1. Forklart: Hvordan fungerer etterlønn for politikere?

Norsk politikk

Nyhetsbrev En gang i uka gir vår politiske redaktør Kjetil B. Alstadheim deg sitt perspektiv på det viktigste som har skjedd i maktens korridorer.

Les mer om

  1. Geir-Inge Sivertsen
  2. Lønn