EØS-motstand også i Frp

Det er ikke bare de rødgrønne som sliter med EØS-diskusjoner. Nå vil Østfold Frp ha EØS-debatt og diskusjon om Schengen-avtalen.

Stortingsrepresentant Ulf Leirstein (Frp) fra Østfold vil ha ny debatt i partiet om forholdet til EØS og Schengen.

På sitt årsmøte i helgen vedtok fylkespartiet å be stortingsgruppen og programkomiteen om å revurdere Norges forhold til Schengen og EØS.

— Vi håper jo denne debatten kommer nå og vil eventuelt fremme den på landsmøtet i mai, sier Ulf Leirstein, Frp-representant fra Østfold på Stortinget.

Ulf Leirstein er svært fornøyd med den klare uttalelsen til Østfold-Frp.

-Lei direktiver

— Folk er lei stadig nye EU-direktiver og vi er lei av manglende grensekontroll. Dette må vi ta tak i for at partiet skal ha troverdighet i innvandingsdebatten.

Og EØS avtalen gjør jo at vi eksporterer våre velferdsgoder ut av landet, mens lite kommer inn, sier Leirstein.

-Du er ikke redd for at Fremskrittspartiet nå skaper uro rundt EØS-avtalen og dermed vanskeliggjør et borgerlig regjeringssamarbeid?

Vi er lei av manglende grensekontroll. Ulf Leirstein

— Vi lager ikke partiprogram for å tekkes andre partier. Vi sier heller ikke at vi skal melde oss ut, men vi vil ha reforhandlet avtalene.

Dessutener det jo viktig å vise velgerne at det er forskjell på Høyre og Frp, sier Leirstein og trekker frem den britiske statsminister Camerons EU-skepsis som et viktig innspill i debatten.

Les også

Navarsete: Vil ikke stille EØS-krav

Leirstein er også opptatt av at grensekontrollene må bli bedre og viser til at Hellas og Tyrkia ikke klarer å kontrollere grensene.— Egentlig har jo grensesamarbeidet i Europa brutt sammen. Ulovlige innvanderer strømmer inn i Norge. Østfold er et grensefylke så det er ikke rart vi er opptatt av dette, sier Ulf Leirstein som gjerne erstatter Schengen med et nordisk grensesamarbeid.

Fristen

Leder av programkomiteen i Frp Per Sandberg sier fristen for å sende inn programforslag er 1. februar. Han vil summere opp alle forslagene senere i februar.

Sandberg kjenner ikke til om det er flere fylkeslag med lignende EØS-skepsis, men understreker at det nå er flere fylkesårsmøter hver helg.