Politikk

Tar med seg statsministerens kommunikasjonssjef til NATO

Hele det norske teamet rundt påtroppende NATO-generalsekretær Jens Stoltenberg, er nå klart. Han tar med seg kommunikasjonssjefen ved Statsministerens Kontor.  

Trude Måseide (til venstre) blir kommunikasjonsarbeider for Stoltenberg i NATO-jobben. Hun jobber til vanlig som kommunikasjonssjef ved Statsministerens kontor. Åserud, Lise

 • Solveig Ruud
  Journalist
 • Ingeborg Moe
  Journalist

Jens Stoltenberg viste i juni frem tre av dem som skal være med i teamet hans. Nå er ytterligere to brikker på plass.Fra venstre: brigader Gjermund Eide, påtroppende NATO-sjef Stoltenberg, rådgiver Randi Ness og NATO-ambassadør Vegard Ellefsen. Ingeborg Moe

En av de siste brikkene som har falt på plass i Stoltenbergs NATO-team, er Trude Måseide, som i dag jobber ved Statsministerens kontor som kommunikasjonssjef. Hun jobber i dag i en ikke-politisk stilling. Hun blir også kommunikasjonsmedarbeider for Stoltenberg i hans nye jobb.

— Hun har lang og bred erfaring både med kommunikasjons- og organisasjonsarbeid. Jeg setter veldig pris på henne og hennes egenskaper, sier Stoltenberg til Aftenposten.

- Det er ikke er ikke lenge siden Arbeiderpartiet hentet en annen kommunikasjonsrådgiver fra Statsministerens kontor til sitt eget partikontor. Nå henter du Måseide fra samme stab?

— Jeg har forholdt meg til henne i mange år da jeg var statsminister. Det ville være galt av meg ikke å spørre Trude.

Han sier at han ikke har snakket direkte med statsminister Erna Solberg om dette, men Statsministerens kontor er holdt informert.

Gleder seg

— Jeg er utrolig takknemlig for å få lov til å være med på det oppdraget og jobbe for en ny norsk generalsekretær i NATO. Det ser jeg frem til, sier Trude Måseide.

- Hva sier du til at du forlater en sittende statsminister for å følge en tidligere en?

— Til det vil jeg si at jeg har permisjon fra Statsministerens Kontor og kommer tilbake. Jeg tror denne erfaringen vil bidra positivt for meg som fagperson ved SMK.

Måseide legger til at hun lenge har ønsket å få internasjonal erfaring.

Før sommeren ble det klart at også en annen ansatt vedStatsministerenes Kontor, Camilla Ryste, forlater Erna Solberg for å jobbe som såkalt spinndoktor for nyvalgt Ap-lederJonas Gahr Støre.

Stian Jensen

I tillegg til Måseide er det nå klart at Stoltenberg henter inn Stian Jensen (36), som i dag jobber ved kontoret til dagens generalsekretær Anders Fogh Rasmussen.

Jensen har lang erfaring fra NATO og sikkerhetspolitisk arbeid. Han har også jobbet med Stoltenberg i månedene før han overtar NATO-jobben 1. oktober.

Stian Jensen, nytt medlem av Stoltenbergs Nato-stab.

— Han er kunnskapsrik og erfaren. Han skal være en rådgiver for meg i sikkerhetspolitiske- og militære spørsmål, sier Stoltenberg.

Fra før er det kjent at dagens NATO-ambassadør, Vegard Ellefsen, blir sjef for Stoltenbergs private kontor, såkalt kabinettsjef. Tidligere er det også blitt kjent at han tar med seg brigader Gjermund Eide, som militærrådgiver og presserådgiver Randi Ness, til Brussel.

Ness jobber pr dato i UD, men kommer fra Arbeiderpartiet.

Les også:

Les også

Dette blir NATO-sjefens team

Tett samarbeid

— Hvor viktig blir disse norske medarbeiderne for deg?

— Jeg vil jobbe tett sammen med dem. De er også med på forberedelsene jeg holder på med nå. Det blir viktig å komme raskt i gang etter 1. oktober. Det er en viktig og krevende tid. Det skyldes både det som skjer i Ukraina og i grenseområdene mellom Syria og Irak. Kampene der skjer jo på grensen til NATO. I tillegg står vi foran avviklingen av engasjementet i Afghanistan. Vi må unngå at det samme som skjer i Irak, skjer i Afghanistan, sier Stoltenberg, som understreker at det er viktig for ham å fungere som NATO-generalsekretær fra dag én.

Han jobber nå fra sitt midlertidige kontor på Akershus festning.

Toppmøte i Wales

 1. og 5 september er det NATO-toppmøte i Wales, der han blir presentert for ledelsene i alle de 28 NATO-landene.

Den virkelige ildprøven begynner 1. oktober når han tar over Anders Fogh Rasmussens kontor i NATO-hovedkvarteret i Brussel.

Vi videreutvikler våre artikler.
Hjelp oss å forbedre, gi din tilbakemelding.
Gi tilbakemelding

Les mer om

 1. Politikk

Relevante artikler

 1. VERDEN

  Med britene ute av EU må de jakte på andre toppjobber i Europa. Nå sikler de på NATO-sjefens jobb.

 2. NORGE

  Trude Måseide er ny kommunikasjonssjef i UD

 3. VERDEN

  Stoltenberg advarer sterkt mot å ta EU og NATO for gitt: – Europa var Midtøsten.

 4. VERDEN

  Stoltenberg er oppe til eksamen. Her er ekspertenes dom over NATO-sjefen

 5. VERDEN

  USA presser på for at NATO skal trappe opp i Irak. Skeptikerne frykter et nytt Afghanistan.

 6. VERDEN

  Dagbladet: Stoltenberg fortsetter som NATO-sjef