Politikk

32 kommuner vil droppe årets TV-aksjon

I alt 32 kommuner har sagt at de ikke vil delta under årets TV-aksjon som skal gå til WWFs prosjekt mot plast i havet.

Havsuler har sine reir i fiskegarn av plast på fuglefjellet på Runde. Selv om mange kommune støtter formålet om å bekjempe plast i havet som er årets tema i TV-aksjonen, vil de ikke støtte Verdens Naturfond (WWF) fordi de er uenige i organisasjonens rovdyrpolitikk.
  • NTB
Nyhetsbrev Få Kjetil B. Alstadheims perspektiv rett i innboksen hver uke.

Ifølge Verdens Naturfond har 32 kommuner sagt at de ikke vil stille opp når årets TV-aksjon skal gå av stabelen kommende søndag, skriver Nationen.

Det er flere ulike grunner til at kommunene ikke vil delta, men mange oppgir at de er uenige med WWF i mange standpunkter.

Særlig organisasjonens rovdyrpolitikk ser ut til å stå i veien for flere.

– Et flertall i kommunestyret er uenige i det WWF står for som organisasjon. For oss som en landbruk- og innlandskommune er årsaken først og fremst rovdyrpolitikken. Nå i senere tid har ulven gjort en del skade på beitedyr her, sier ordfører Sigbjørn Åge Fossdal (Ap) i Bygland til Nationen.

Kommunene som ikke vil delta strekker seg fra Bardu og Moskenes i nord til innlandskommuner som Engerdal, Rendalen og Åmot og ned til Bygland i Agder. I Bardu sier de støtter formålet med å bekjempe plastforsøpling i havet, men oppfordrer innbyggerne til å støtte en annen organisasjon enn WWF.

– Det går blant annet på rovdyrpolitikk, deres forhold til urfolk og organisasjonsstruktur. En rekke kritikkverdige forhold som vi ikke synes er greit, sier ordfører Toralf Heimdal (Sp).

Les også

  1. Hva er verre enn plast i havet? Ulv i skogen. | Kjetil B. Alstadheim

  2. TV-aksjonen har samlet inn 239 millioner

Les mer om

  1. WWF
  2. Miljø og klima