VG: Enige om ekstra millioner mot ledighet

Venstre og KrF har i forhandlingene om revidert nasjonalbudsjett fått gjennomslag for minst 100 millioner kroner ekstra til innsats mot arbeidsledigheten på sørvestlandet.

Høyres Svein Flaaten, Frps Hans Andreas Limi, Venstres Terje Breivik og KrFs Hans Olav Syversen etter torsdagens forhandlingsmøte om revidert nasjonalbudsjett på Stortinget.

Bakteppet for forhandlingene er økende arbeidsledighet og en norsk økonomi i svak vekst. I forslaget til revidert budsjett satte regjeringen derfor av 900 millioner kroner ekstra til tiltak mot økt ledighet, spesielt rettet mot Sør- og Vestlandet, skriver VG.

Summen ikke klar

Den eksakte summen for tiltakspakken er ikke klar, men etter det VG får opplyst vil pakken havne på godt over 1 milliard kroner. Det betyr at det må ha kommet inn minst 100 millioner kroner ekstra på bordet i forhandlingene.

Lørdag kom forhandlingene i gang igjen, etter avsporingen som skyldtes Frp-innspillet om å droppe den omstridte flypassasjeravgiften.

Frist til mandag

Søndag klokken 10 møttes regjeringspartiene og samarbeidspartiene på Stortinget for å fortsette forhandlingene om revidert nasjonalbudsjett. De har frist til mandag til å komme til enighet.

Budsjettforhandlinger mellom regjeringspartiene og Venstre og KrF har ofte overskredet alle frister, men i vår skal partene øyne håp om å bli ferdige i tide.

– Vi har hatt et veldig godt og konstruktivt møte. Mange innspill er gjennomgått og diskutert. Partene har gitt hverandre noen nye utfordringer, sa finanskomiteens leder Hans Olav Syversen (KrF) etter lørdagens forhandlingsmøte. Han beskrev tonen under møtet som god. (©NTB)