Norge

Politimann varetektsfengslet – siktet for å motarbeide rettsvesenet

En politimann i 50-årene ble onsdag varetektsfengslet i 14 dager av Oslo tingrett, siktet for å motarbeide rettsvesenet. Han er også siktet for å ha utnyttet sin stilling for å oppnå seksuell omgang med en kvinne.
Norge

Sakkyndig i Martine-saken: – Hun ville ha reagert med smerte

HØNEFOSS (Aftenposten): En sakkyndig sier moren utvilsomt ville ha forstått at barnet var skadet, dersom Martine hadde brudd i hodeskallen alt før morgenstellet.
Verden

SVT: Politiet betalte for bevis mot Petterson

Kringkasteren SVT har fått tak i bevis som angivelig viser at rusmisbrukere ble tilbudt store summer for å vitne mot Christer Pettersson etter Palme-drapet.
Verden

Clooneys donasjon mot våpen sprer seg

Oprah Winfrey og Steven Spielberg lot seg inspirere av ekteparet Clooney. Nå donerer også de en halv million dollar hver til våpenkontroll-kampanjen i USA.
Norge

Grønnere innkjøp reduserer klimagassutslipp

Stat og kommune kan sikre store miljøgevinster gjennom å stille strengere klimakrav til leverandører, viser en ny rapport.
Norge

Far lot 13-åring øvelseskjøre

Politiet stanset natt til onsdag en bil i en 100-sone på E18 ved Undrumsdal i Vestfold. Bak rattet satt en 13 år gammel gutt.
Norge

148 elg påkjørt langs Nordlandsbanen

148 elger er døde etter å ha blitt påkjørt av tog på Nordlandsbanen så langt i år. – Det er et blodbad, sier Geir Snefjellå i Rana kommune til VG.
Verden

Kirke ber folk ta med våpen

En kirke i Pennsylvania i USA oppfordrer par til å ta med AR-15-geværer eller lignende til en kristen seremoni.
Verden

Florida: Stemte nei til våpenkontroll

Delstatspolitikere i Florida stemte tirsdag imot et forslag som kunne ledet til forbud mot salg og besittelse av visse typer våpen.
Norge

Kongen mer populær med alderen

Alder er bare et tall, har kong Harald sagt, og konger blir bare mer populære når antall år øker.
Norge

Politiet har fått nye tips i 14 år gammel sak

32 år gamle Trine Frantzen forsvant fra sitt hjem i Os mai 2004. Nå vil politiet i Bergen gjøre nye undersøkelser i saken basert på tips.
Verden

Verdens eldste isbjørn i fangenskap er død

37 år gamle Coldilocks, som var verdens eldste isbjørn i fangenskap, er avlivet i dyreparken i Philadelphia som følge av sviktende helse.
Norge

Parkering ved jernbanestasjonen kan koste opp mot 9000 kroner i året

Mellom 8000 og 9000 kroner i året. Det er hva folk som er avhengig av bil til jernbanestasjoner risikerer å måtte betale for parkering. «Helt forkastelig», sier Ap. «Ikke greit», erkjenner Bane Nor.
Verden

Beveget dronning tok farvel med prins Henrik

Det var en rørt kongelig familie som tok farvel med prins Henrik under bisettelsen i Christiansborgs Slotskirke i København tirsdag.
Norge

Kvinne meldte seg til politiet om tre år gammelt drap

Politiet har pågrepet og siktet en kvinne som har fortalt at hun drepte en mann i Halden i 2015. Inntil nylig ble saken sett på som et mistenkelig dødsfall.
Økonomi

Telenor har vokst og vokst. Nå krymper selskapet. Hva skjer?

Etter år med vekst har Telenor forlatt India, kvittet seg med Vimpelcom, og nå kan virksomheten i Øst- og Sentral-Europa bli solgt. Hvor er fremtidsmulighetene for telegiganten?
Norge

Knivstukket tenåring i Oslo utenfor livsfare

En tenåring ble alvorlig skadet da han ble knivstukket på en buss ved Carl Berner i Oslo mandag kveld. Han er utenfor livsfare, melder NRK.
Norge

Flertall for forbud mot matkasting

I fjor høst mente regjeringen det ikke var nødvendig med en matkastelov. Nå krever flertallet på Stortinget at de fremmer et forslag til ny lov.
Norge

Nattestenger tunneler på Vestlandet

Rundt 65 tunneler på de mest trafikkerte veiene på Vestlandet blir nattestengt frem mot år 2025.
Norge

Sanner: Nei til imamutdanning

Regjeringen ble i 2015 pålagt å utrede muligheten for en offisiell utdanning av imamer og religiøse ledere. Nå sier kunnskaps- og integreringsministeren nei.
Norge

Barneombudet: Seksuelle krenkelser vanlig

Nakenbilder på mobil, uønsket seksuell oppmerksomhet, «slut-shaming» og «pussy grabbing» blir stadig vanligere blant ungdom, ifølge en rapport fra Barneombudet.
Norge

Mæland til løvens hule i nord

Kommunalminister Monica Mæland (H) kan bli møtt med noen klare meldinger når hun går på talerstolen for å åpne Kirkeneskonferansen tirsdag.
Til toppen