Verden

Trump utløste Twitter-krig med Iran

President Trumps tale til FNs hovedforsamling er ikke verdig et svar, skriver Irans utenriksminister Mohammad Javad Zarif på Twitter.
Politikk

Listhaug premierer kommuner som lykkes med integrering

Rekordlavt antall flyktninger har ført til at kommunene nå slåss om å få bosette dem. Sylvi Listhaug (Frp) vil belønne kommunene som er best på integrering med enda flere flyktninger.
Norge

Advokater vil granske alle Jensens straffesaker

Eirik Jensen har vært sentral i etterforskningen av flere store saker som har ført til domfellelse og lange fengselsstraffer. Nå vil advokater ha oppvask.
Norge

Amundsen vil granske politiet etter Eirik Jensen-saken

Justis- og beredskapsminister Per-Willy Amundsen (Frp) vil nå ta initiativ til en ekstern og uavhengig gjennomgang av politiet i lys av Eirik Jensen-saken.
Verden

Trump i FN: - «Rocket man» er på selvmordstokt

NEW YORK (Aftenposten): – Vi kan komme til et punkt der USA må ødelegge Nord-Korea fullstendig, sa president Donald Trump da han holdt USAs innlegg i FNs hovedforsamling tirsdag.
Politikk

Støre: Færre forlik med Høyre og Frp fremover

– Vi kommer til å være mer tilbakeholdne med å inngå forlik i neste periode. Det sier Ap-leder Jonas Gahr Støre, som mener regjeringspartiene Høyre og Frp ikke har fulgt opp forlikene godt nok.
Norge

Varsler 10 til 20 centimeter snø i indre strøk

Skal du kjøre i høyere strøk i Sør-Trøndelag, Møre og Romsdal, Hedmark eller Oppland fra tirsdag kveld, bør du legge om til vinterdekk. Meteorologisk institutt varsler høstens første snøfall i Sør-Norge.
Politikk

Aps valgløfter om skatteøkninger skremte egne velgere

Selv industriarbeidere med 360.000 kroner i fastlønn fryktet at de ville bli rammet av Aps skatteøkninger. Ap ser dermed ut til å ha bommet med løftet om at skatteskjerpelsene ikke skulle ramme inntekter under 600.000 kroner.
Norge

Netthandel skyter i været

Netthandelen øker langt raskere enn handel i butikk, men fortsatt bruker nordmenn på handletur 86 av 100 kroner i norske butikker, viser tall fra Virke.
Verden

Japan styrker missilforsvar etter nordkoreansk oppskyting

Japan styrker missilforsvarssystemet og utstasjonerer bakke-til-luft-systemet PAC-3 sør på Hokkaido, etter at et nordkoreansk missil fløy over øya fredag. 
Verden

CNN: Etterforskere avlyttet Trumps valgkampsjef

Amerikanske etterforskere skal ha avlyttet Paul Manafort, Donald Trumps tidligere valgkampsjef, både før og etter det amerikanske presidentvalget i 2016.
Politikk

Ap spør medlemmene om hvem de skal regjere sammen med

I valgkampen var det internt opprør mot Ap-leder Jonas Gahr Støres flørt med Venstre og KrF. Nå ber partiledelsen medlemmene om å si sin mening om hvem Ap skal eller ikke skal regjere sammen med.
Norge

Venstres ordførere splittet om regjering med Frp

– Om enkeltpersoner har avvist regjeringssamarbeid med Frp i valgkampen, er det deres problem, sier V-ordfører Lena Landsverk. Andre i partiet truer med utmelding om Venstre går i regjering med Frp.
Økonomi

Mange tror de får skattekutt med aksjesparekontoen

I en spørreundersøkelse tror én av fem på at de slipper skatt eller får lavere skatt med den nye aksjesparekontoen. Det gjør de ikke, ifølge departementet.
Økonomi

Toaletter i Sveits tettet med store euro-sedler

Sveitsiske påtalemyndigheter skal etterforske hvorfor titusener av store euro-sedler er blitt kuttet i biter og skylt ned på toaletter i Genève.
Verden

Mount Everest skal måles på nytt

Verdens høyeste fjell, Mount Everest, ble i 1954 målt til 8.848 meter over havet. Nepal skal nå bruke moderne teknologi til å måle på nytt.
Verden

De vil sette FN på slankekur

NEW YORK (Aftenposten): President Donald Trump oppfordret FN til å fokusere «mer på mennesker, mindre på byråkrati», men var mindre kritisk enn mange fryktet på forhånd.
Verden

Orkanen Maria oppgradert til kategori tre

Orkanen Maria blir kraftigere og truer nå øya Guadeloupe i Karibia. Der ligger senteret som koordinerer nødhjelpsinnsatsen til øyer truffet av Irma.
Til toppen