Norge

Mor og stefar nektet straffskyld i Overhalla-saken

Kvinnen som står tiltalt for å ha mishandlet sin tre år gamle datter til døde i Overhalla i fjor, nektet straffskyld da rettssaken startet i Namsos tirsdag.
Norge

Aktor ber om fem års fengsel for far i babyvold-sak

En mann som i Hardanger tingrett står tiltalt for å ha utsatt sin sønn for grov vold, må dømmes til fem års fengsel, mener aktor Benedikte Høgseth.
Norge

Solberg vil ikke bekrefte at Frode Berg jobbet for E-tjenesten

Kona til spionsiktede Frode Berg, som er fengslet i Russland, ber statsminister Erna Solberg (H) ta grep. Solberg viser til at det er UD som håndterer saken.
Verden

Forsker: Spionutveksling kan bli en løsning

Norge har ingen arrestert russisk spion som eventuelt kan utveksles med Frode Berg, dersom han blir dømt. Norge må satse på å bytte ham mot en russisk spiondømt i et annet NATO-land.
Norge

Dødsulykken i Bergen ble filmet av bilen bak

Det var en 37 år gammel mann som omkom i ulykken i Damsgårdstunnelen mandag formiddag, opplyser politiet.
Norge

Søket etter norsk student trappes ned i Sør-Afrika

Søket etter den norske studenten Marie Sæther Østbø i Sedgefield i Sør-Afrika fortsetter med politihunder onsdag, men trappes deretter ned.
Verden

De kritiserte landets sterke mann – nå venter de fellende dom

ISTANBUL (Aftenposten): Tyrkias president har knapt noen kritikere igjen i hjemlige medier. Denne uken blir det trolig fengselsstraff for de få som er igjen.
Verden

Russland mener Frode Berg skulle skaffe informasjon om deres nye atomubåter. Én av disse kan alene utslette USAs østkyst.

MOSKVA/OSLO (Aftenposten): Atomubåt-aktiviteten øker kraftig utenfor norskekysten. Norsk etterretning kan derfor ha hatt flere grunner til å ta en høy risiko da Frode Berg ifølge ham selv ble sendt på oppdrag til Moskva.
Verden

George H.W. Bush innlagt på sykehus

Tidligere president George H.W. Bush (93) er innlagt på sykehus, kun dager etter hans kone Barbara Bush døde.
Norge

Frode Bergs kone ber E-tjenesten skamme seg

Anita Berg er skuffet og sint over det hun mener er Etterretningstjenestens utnyttelse og misbruk av ektemannen, spionsiktede Frode Berg.
Verden

Sp om Frode Berg-saken: - Forventer en orientering

Stortingsrepresentant Per Espen Stoknes (MDG) vurderer å ta opp Frode Berg-saken i Den utvidede utenrikskomité, mens Senterpartiet «forventer en orientering».
Norge

Sp-toppene drøfter sexmeldingen mandag kveld

Den sjikanøse meldingen som ble sendt til Liv Signe Navarsete, ventes å bli tema når sentralstyret i Senterpartiet avholder telefonmøte i kveld.
Norge

Direktøren i Sykehuset Østfold trekker seg

Just Ebbesen trekker seg fra stillingen som toppsjef i Sykehuset Østfold. Årsaken skal blant annet være misnøye med hans lederstil og forholdene ved sykehuset.
Norge

Utflyttingen fra Oslo øker kraftig

I fjor ble det registrert rekordmange flyttinger over norske fylkesgrenser. Vi slo oss ned i sentrale strøk, men flere flytter ut av enn inn til Oslo.
Verden

Humanitær krise truer Sinaihalvøya

Egypts krig mot en jihadistgruppe på Sinaihalvøya har ført til at hundretusener av innbyggere trues av humanitær krise, advarer Human Rights Watch (HRW).
Norge

Rekordfall i innvandringen til Norge i fjor

Det ble registrert 58.200 innvandringer til Norge i fjor. Det er 8.600 færre enn året før. Nedgangen er rekordstor, særlig fordi det kommer færre fra Syria.
Norge

Norsk politi får bruke elektrosjokkvåpen

Fra årsskiftet neste år innføres en prøveordning med bruk av elektrosjokkvåpen i politidistriktene Oslo, Øst, Sørvest og Troms. Amnesty International er kritisk.
Verden

Minst 36 døde i bussulykke i Nord-Korea

Minst 32 kinesere og fire nordkoreanere har mistet livet i en bussulykke i Nord-Korea, opplyser kinesiske myndigheter.
Verden

Sør-Korea slår av propagandahøyttalere

Sør-Korea har midlertidig stanset spredningen av propaganda over grensen til Nord-Korea, kun dager før et toppmøte mellom lederne av de to landene.
Verden

Norsk kvinne narkotiltalt på Kanariøyene

En norsk kvinne risikerer flere års fengsel i Spania for å være en del av et kriminelt nettverk som smuglet kokain til landet fra Sør-Amerika, melder VG.
Verden

Berg var lei av å vente på Norge: – Han håper på et eller annet tegn

MOSKVA (Aftenposten): Frode Berg var lei av å vente på hjelp fra Norge etter snart fem måneder i den russiske etterretningstjenestens fengsel. Derfor bestemte han seg for å innrømme at han jobbet for norsk etterretning.
Til toppen