norge

Staten legger opp mot syv milliarder kroner på bordet for å få bygget Fornebubanen

Oslo og Akershus får 6–7 milliarder kroner til Fornebubanen pluss to milliarder til blant annet sykkelløsninger, etter det Aftenposten erfarer. Onsdag underskrives avtalen med staten som skulle vært på plass våren 2015.
okonomi

Streik kan lamme deler av flytrafikken fra 5. februar

Deler av flytrafikken kan rammes av streik fra neste søndag dersom ikke bakkemannskapene til Widerøe, SAS og Norwegian blir enige om en ny kollektivavtale.
verden

FN ber om nær 70 milliarder kroner for å hjelpe syrere

FN og rundt 240 sivile organisasjoner ber om nær 70 milliarder kroner for å hjelpe millioner av syrere og nabolandene der mange av dem har søkt tilflukt.
verden

Redningshelikopter styrtet i Italia

Et redningshelikopter med seks personer om bord har styrtet i et fjellområde i Abruzzo-regionen i Italia, melder lokale medier.
verden

- Det går litt saktere når jeg sitter i sleden. Vet ikke hvorfor?

I den fjerde og siste episoden får vi bli med Per Anders Johansen til en familie i Kamtsjatka som lever med 110 hunder og åtte reinsdyr. Under den aktive Avasjinskij-vulkanen drar de ut på hundekjøring.
norge

Frisør anker hijab-dom til Høyesterett

– Det er viktig for meg ikke å være dømt for diskriminering, når jeg kjemper mot diskriminering, sier frisør Merete Hodne.
verden

Hit kommer turistene for å bade og drikke

Omringet av vulkaner finnes en rekke termalbad som inneholder varierte kombinasjoner av grunnstoffer. Hit strømmer russiske turister for å bade og feste.
verden

USA utfordrer Kina om Sør-Kinahavet

Det hvite hus varsler Kina at det vil forsvare USAs og internasjonale interesser i Sør-Kinahavet, der Kina og andre land gjør krav på havområder og omstridte øyer.
verden

Tillerson og Pompeo klare i Trump-truppen

Rex Tillerson er godkjent som USAs utenriksminister av Senatets utenrikskomité. Mike Pompeo er klar som ny CIA-sjef.
norge

Seks punkter om norsk kriminalitet i fjor

Det er ingen grunn til å føle seg utrygg i Norge, mener politidirektøren. Men tålmodigheten kan få seg en prøve i møtet med politiet.
norge

Enighet om å bruke tvang i kommunereformen

Regjeringspartiene Høyre og Frp, samt Venstre, er enige om å bruke tvang i kommunereformen – men overfor et fåtall kommuner. KrF teller på knappene om de skal være med.
norge

Kvinne erkjenner å ha startet brannen på Lillehammer

En 24 år gammel kvinne har tilstått at det var hun som forårsaket brannen i Lillehammer sentrum i helgen. Hun har ikke tatt stilling til skyldspørsmålet.
norge

Frode Thuen svarer deg: Telefonen og TV tar for mye fokus

Linda har nettopp fått seg kjæreste og lurer på hvordan hun i tiden fremover skal klare å bevare de nære samtalene. Hun er redd for at TV og telefon kan ta vekk fokus på det å prate godt sammen.
norge

Rekord i antall tvangsreturer fra Norge i 2016

I 2016 ble 8.078 personer som oppholdt seg ulovlig i Norge tvangsreturnert. Det er færre enn hva regjeringen hadde satt som mål, men flere enn tidligere år.
verden

Trump varsler forhandlinger med Mexico og Canada

USAs president Donald Trump varsler at han vil begynne å reforhandle frihandelsavtalen NAFTA med Mexico og Canada, slik han lovet i valgkampen.
norge

Stort steinras sperrer vei i Nordland

Ingen er meldt savnet eller skadd etter et stort stein- og jordras sperrer vei ved Remneset i Nordland. Politi melder at noen av steinblokkene som raste ut i veien var på størrelse med personbiler.
norge

Jensen med hasjpåstander mot Cappelens forsvarer

Korrupsjonstiltalte Eirik Jensen hevder ifølge Dagbladet at medtiltalte Gjermund Cappelen mange ganger har forsynt sin forsvarer med hasj.
verden

Nyhetsanalyse: Trump kan ha lært å telle av Putin

Donald Trump er ikke den første som skryter på seg mye større oppmøte av tilhengere enn det var. Det er en velkjent taktikk for Vladimir Putin.
Til toppen