Økonomi

Tre selskaper taper mest i omdømme

Tre av landets mest kjente merkenavn sliter med sitt omdømme, og spesielt går det ut over Reitan-gruppen som driver Rema 1000.
Verden

Trump faller på listen over USAs rikeste

President Donald Trump har falt et godt stykke ned på magasinet Forbes' liste over USAs rikeste, og figurerer nå på 248. plass.
Verden

Malta ber om bistand etter journalist-attentat

Malta har bedt om bistand fra amerikanske og nederlandske kriminalteknikere i jakten på dem som sto bak attentatet mot gravejournalisten Daphne Caruana Galizia.
Verden

Nå kan Xi Jinping bli like mektig som Mao

Kinas president bygger sakte opp en personlighetskult. På partikongressen som starter i dag, kan «Xi Dada» sikre seg mer makt enn noen kinesisk leder har hatt på flere tiår.
Verden

Tallenes magi

Xi Jinping får sin legitimitet fra økonomisk vekst. Lavere vekst gjør ham mer autoritær.
Norge

Norge har levert klage på Jagland til Europarådet

Utenriksdepartementet har levert en formell klage på Thorbjørn Jagland til Europarådet etter et Facebook-innlegg om norsk politikk. 
Verden

Norsk gründerselskap med milliardkontrakt i Iran

Få dager etter Trumps varsler om skjerpede sanksjoner mot Iran, har et norsk solenergiselskap inngått en milliardavtale med landet. Og flere avtaler ventes. 
Politikk

Samtalene i gang. Satser på avklaring i november.

Erna Solberg, Siv Jensen og Trine Skei Grande har hatt flere møter etter at KrF gikk ut av døren. Innen slutten av november skal de etter planen ha avklart om de tror på en felles regjering.
Politikk

Støre varsler tøffere linje mot sosial dumping

Ap-leder Jonas Gahr-Støre lovet en tøffere linje for å hindre at EØS-avtalen fører til sosial dumping da han møtte LOs mest EØS-skeptiske forbund.
Norge

Grovt uaktsom sjåfør fikk redusert straff

TØNSBERG (Aftenposten.no) Selv om lastebilsjåføren var grovt uaktsom da skolejenta på gangstien mistet livet, reduseres nå straffen med tre måneder.
Verden

Amerikanskstøttede styrker har erobret hele Raqqa fra IS

Den amerikanskstøttede opprørsalliansen SDF har tatt kontroll over hele Raqqa etter å ha erobret IS' siste skanse, ifølge SDF selv. Raqqa var IS’ hovedstad.
Politikk

Krever tiltak mot forgubbing blant fastleger

– Har de ikke fått med seg at det mangler fastleger, spør sentrale helsepolitikere på Stortinget. De reagerer på at Regjeringen ikke gjør mer for rekrutteringen.
Verden

– Irakske styrker har tatt kontroll over byen Sinjar

Regjeringskontrollerte styrker i Irak har tatt kontroll over byen Sinjar, som inntil nå har vært kontrollert av kurdiske styrker, ifølge en militsgruppe.
Norge

NVE sprøyter inn vann i Veslemannen

NVE har startet en ny runde med vanning av fjellpartiet Veslemannen. Hastigheten i fjellpartiet har vært noe avtagende de siste timene.
Norge

Forsvaret skal trene mer med USA

Regjeringen vil ha mer trening med NATO i Norge. En egen gruppe skal gå grundig gjennom hvordan det vil bli gjennomført i praksis.
Verden

God morgen!

Disse nyhetene gikk du kanskje glipp av mens du sov?
Verden

Reiste fra Norge for å hjelpe. Traff foreldrene i flyktningstrømmen.

BALUKHALI, BANGLADESH (Aftenposten): Norske Sayed Hussein har delt ut penger til 900 rohingyafamilier de siste to ukene. Foreldrene hans er blant de 500.000 flyktningene som nylig har krysset grensen til Bangladesh.
Norge

– Kommer roboten til å lage maten min?

– Åååå, ropte alle elevene i salen da roboten Pepper kom på scenen under Junior Tech – barnas egen teknologikonferanse.
Verden

Panama Papers-journalist drept av bilbombe på Malta

En kjent journalist på Malta, som blant annet avslørte at statsministerens kone hadde gjemt unna penger i skatteparadiset Panama, er drept av en bilbombe. 
Norge

Vil ikke gi Cappelen mer straff

Påtalemyndigheten mener hasj- og korrupsjonsdømte Gjermund Cappelen ikke skal ha mer straff enn de 15 årene han allerede er idømt.
Til toppen