Fem drept i politiaksjon etter angrep i Pakistan

Tre av gjerningspersonene som sto bak det væpnede angrepet mot en politiskole i byen Quetta i Pakistan mandag kveld, er drept av politiet. Rundt 200 politistudenter er blitt evakuert.

330 amerikanske marinesoldater til Værnes

Regjeringen inngår et samarbeid med USA om rotasjonsbasert øving og trening i Norge neste år. Rundt 330 amerikanske marinesoldater deltar i prøveordningen.

Mann siktet for å ha tatt overgrepsbilder

Politiet mener en mann i 60-årene fra Sunnmøre har produsert og distribuert filmer og bilder av overgrep mot barn. Nå er han varetektsfengslet under de strengeste restriksjonene.

Partene i togkonflikten møtes tirsdag

Etter at det var kontakt mellom partene i togkonflikten mandag, er de blitt enige om å møtes hos Riksmekleren tirsdag klokken 12.

Tiltalte: - Jeg har mistet det kjæreste jeg eier

GJØVIK (Aftenposten) Med gråtkvalt stemme fortalte tiltalte om de skjebnesvangre sekundene: – Henter du barna, så steker jeg taco, sa hun. Da hun reiste seg fra sofaen, falt det drepende skuddet.

Telenor kutter 180 stillinger i Norge

Telenor Norge varslet i dag at de vil fjerne 180 stillinger. - Rå og kynisk personalpolitikk fra Telenors side, mener El og It-forbundet.

Drømmejobben som ødela alt

Nina Størseth Kjønli hadde vært politi i én måned da det skjedde noe som endret alt.

Min 9. april

Vi har samlet Aftenposten-lesernes egne historier fra tirsdag 9. april 1940 - Dagen da fremmede styrker rykket inn i Norge.

108 får erstatning i lungekreftsaker

108 pasienter og pårørende får erstatning etter forsinket diagnose og feilbehandling av lungekreft i perioden 2012 til 2015.

Lokførerne legger frem forslag til streikeløsning

Et forslag til løsning på lokførerstreiken blir lagt frem for NSB mandag ettermiddag eller kveld. Norsk Lokomotivmannsforbund håper forslaget er begynnelsen på slutten for togstreiken.

Litauen får maktskifte

Det blir maktskifte i Litauen etter den andre valgomgangen søndag. Bonde- og miljøpartiet (LGPU) kapret overraskende flest seter i nasjonalforsamlingen.

219,8 millioner til årets TV-aksjon

Da klokken hadde passert midnatt, var det innsamlede beløpet fra årets TV-aksjon oppe i 219,8 millioner kroner. Helt overveldende, sier Røde Kors-president Sven Mollekleiv.

13 døde i busskollisjon i California

13 personer omkom og 31 ble skadet i en voldsom kollisjon mellom en turistbuss og et vogntog nord for Palm Springs i California.

Tømmingen av «Jungelen» i Calais har begynt

Migranter fra den omstridte «Jungelen» i Calais begynte i morgentimene mandag å forberede seg på å forlate den omstridte teltleiren.

Kurdiske styrker fester grepet rundt Mosul

Irakiske og kurdiske styrker kjemper seg gjennom minefelt, snikskyttere og bombebiler i forsøket på å feste grepet rundt den IS-kontrollerte storbyen Mosul.

Er Facebook på vei mot en redaktørrolle med sin siste strategiendring?

Facebook åpner for å tillate innhold som egentlig strider mot deres regler, så lenge den nyhetsmessige eller historiske verdien er stor nok. Dette reiser nye, viktige spørsmål, mener Norsk Redaktørforening.

Minst 11 døde i busskrasj i California

Minst 11 er omkommet og flere titalls skadet i en kollisjon mellom en turistbuss og en trailer i Palm Springs i California, melder Los Angeles Times.

Voldsomme kamper ryster på ny Aleppo

Kampene raser igjen i Aleppo. Den syriske byen rystes av nye luftangrep etter at Russlands tre dager lange bombepause tok slutt.

Nye SAS-fly får «tjukkasseter»

SAS setter nå i gang den største flåtemoderniseringen siden 1980-tallet. Splitter nye fly halverer støyen og kutter utslipp.

Antatt falske bøssebærere var misforståelse

Politiet i Hedmark advarte tidligere søndag om to falske bøssebærere på Kirkenær. Det viste seg å være to kvinner som hadde misforstått hvordan innsamlingsaksjonen fungerte.

Trump og Clinton får så ørene flagrer - av Iran

De amerikanske presidentkandidatene, Hillary Clinton og Donald Trump, får så ørene flagrer av Irans president Hassan Rouhani for sin oppførsel.

2.400 migranter reddet av norske Siem Pilot

Det norske skipet Siem Pilot har reddet 2.400 migranter i Middelhavet utenfor Libya. 17 personer døde i kaoset som oppsto om bord.

Bråkmakere på fly blir et stadig større problem

11.000 tilfeller av bråk på fly ble registrert i 2015, en økning på 17 prosent fra i fjor, ifølge det internasjonale flysamarbeidsorganet IATA.

To eksplosjoner i en park i Japan - én omkom

Én person er bekreftet død og minst to personer er skadd i to eksplosjoner i en japansk park. Det er uklart hva som forårsaket eksplosjonene.

Colombia og FARC i nye fredssamtaler

Den colombianske regjeringen og geriljagruppen FARC innledet lørdag forhandlinger om en ny fredsavtale.

WikiLeaks lekket flere Clinton-eposter

WikiLeaks fortsetter å lekke eposter fra Hillary Clintons valgkamp. Så langt har ikke epostene ført til stor skade, men nettstedet har lovet å fortsette lekkasjene fram til valget 8. november.

Kvinne (89) omkom i husbrann i Hole

Det var en 89 år gammel kvinne som omkom i husbrannen på Røyse i Hole i Buskerud lørdag, opplyser politiet.

Ingen vet hvor mye norsk rusomsorg koster samfunnet

Du må være pære nykter for å spore lappeteppet av norsk rusomsorg. Ingen i Helse-Norge har oversikt eller klarer å regne seg frem til rusregningen.

Kina feirer nå 80-årsminnet til en militæroperasjon som gjorde denne mannen til kommunistenes leder. Hans brutale vanstyre kostet titalls millioner livet.

BEIJING (Aftenposten:) Den lange Marsjen pågår fortsatt, erklærer Xi Jinping. Kinas leder vil se samme offervilje og pågangsmot som propagandaen forteller at kommunistene viste for 80 år siden.

Livet på toppen: - Ledelse er ingen egotripp

– En god leder er en som kan drive et lag, sier IKT Norge-direktør Heidi Austlid. – Og ikke minst er det en som forstår endringsprosessene vi nå er en del av.
Til toppen