Norge

Fireåring hentet hjelp da vennene falt i elven

To gutter ble livstruende skadet da de falt i Falkumelva i Skien søndag. Deres fire år gamle venn løp og hentet hjelp da han så guttene i det kalde vannet.
Norge

PechaKucha: Kan Golfstrømmen stoppe opp?

Golfstrømmen får mye av æren for vårt milde vestlandsklima her i Nord-Europa. Men hva skjer om den stanser? Og, er det egentlig mulig?
Verden

Utestengt ekspert: Regjeringen må kritisere visumnekt som hindrer norsk forskning i Kina

HONGKONG (Aftenposten): Når Erna Solberg om kort tid besøker Kina, bør statsministeren ta opp med vertskapet at norske forskere nektes adgang til landet, mener en av Norges fremste sinologer, Harald Bøckman, som selv har vært utestengt siden 2008.
Verden

Skoler blir systematisk angrepet verden over

Skoler, elever og lærere blir systematisk angrepet, og skolebygninger blir benyttet til militære formål verden over, viser en ny rapport.
Verden

Trump oppretter nytt embete for svigersønn

President Trump planlegger et nytt embete som skal bruke næringslivets metoder til å modernisere forvaltningen. Det skal ledes av svigersønnen Jared Kushner.
Verden

De dolket Trump i ryggen. Nå tar presidenten hevn.

De dolket Trump i ryggen og ga ham et forsmedelig nederlag. Nå slår presidenten tilbake mot partiets ytterste høyrefløy.
Verden

Feministisk statue i New York skaper debatt

«Den fryktløse jenta», et midlertidig monument reist i New York for å oppfordre til kvinnelige ansettelser på Wall Street, skaper debatt.
Verden

Åtte skoleelever fryktes døde etter skred i Japan

Åtte elever på videregående skole fryktes omkommet etter at et snøskred rammet et feriested i Japan mandag morgen.
Norge

Full togstopp i snøstorm – passasjerer evakuert

Passasjerene på nattoget fra Narvik til Stockholm ble evakuert med beltevogner etter at toget kjørte seg fast i snøen like etter at det passerte grensen.
Verden

Pentagon har friere tøyler under Trump

Det amerikanske forsvarsdepartementet Pentagon står friere i hvordan de velger å føre krig under president Donald Trump. 
Verden

DNB trekker seg ut av omstridt prosjekt ved siouxindianere

Hensynet til siouxindianerne er forklaringen når DNB gjør alvor av varslene om å trekke seg ut av det omstridte oljerørledningsprosjektet Dakota Access Pipeline.
Verden

Fem omkom i helikopterstyrt i Øst-Ukraina

Alle de fem om bord omkom da et ukrainsk militærhelikopter styrtet ned i den krigsherjede østlige delen av landet søndag. Ukrainas militære tror det var ulykke.
Norge

Norge får utsendt afghaner i retur

En 21 år gammel asylsøker som ble sendt til Afghanistan, er sendt tilbake til Norge av afghanske myndigheter. Advokat kaller saken for "sensasjonell".
Verden

Lik funnet i koffert ved havna i Rimini

En koffert med liket av en asiatisk kvinne er funnet ved havna i den italienske turistbyen Rimini. Politiet tror det dreier seg om en kinesisk kvinne.
Norge

Ingen tatt av snøskredet i Sogndal

Politi og letemannskap har avsluttet søket etter personer etter at det gikk et snøskred ved Hodlekve skisenter i Sogndal.
Verden

Demning i fare etter kamper i Syria

Kamper mot IS ved en demning som gruppa kontrollerer i Tabqa, har satt en kraftstasjon ut av spill. Det er fare for økende vannstand, opplyser en tekniker.
Verden

Minst 90 døde etter flom i Peru

Minst 90 mennesker er døde, og 20 er fortsatt savnet etter den verste flommen i Peru på nesten 20 år.
Norge

Mann omkom i snøscooterulykke i Vardø

En mann i 40-årene er funnet død ved Syltevikvannet i Vardø. Mannen skulle ut på tur alene med snøscooter og har trolig truffet en stein mens han kjørte. 
Verden

Eksplosjon i Liverpool i Storbritannia

En eksplosjon skal ha jevnet et hus med jorda i Liverpool i Storbritannia. Det er meldt om minst 15 sårede, skriver The Mirror.
Verden

Mann pågrepet etter Las Vegas-drap

Mannen som barrikaderte seg inne i en buss i Las Vegas med to andre personer er pågrepet. En mann skal være drept.
Norge

Zero-sjefen mener elbiler ikke er nok

Satsingen på biodrivstoff vil fremskynde utfasing av forbrenningsmotoren, hevder leder Marius Holm i miljøstiftelsen Zero.
Verden

Unike bilder: Mange av disse mennene anklages for å være i IS

NINEVEH PROVINSEN, IRAK (Aftenposten): Irakske myndigheter har arrestert så mange mistenkte IS-medlemmer at de ikke vet hvor de skal gjøre av dem. Aftenposten fikk se en av de overfylte cellene.
Verden

Erdogan: Tyrkia kan holde folkeavstemning om EU

Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan sier det kan bli aktuelt å holde en brexit-lignende folkeavstemning om landet skal fortsette samtaler om EU-medlemskap.
Til toppen