verden

Rapport fra en spasertur i Donald Trumps hage

WASHINGTON, DC (Aftenposten): Donald Trump har brukt mye av sin tid som president på rive ned sin forgjengers politiske arv. Men i en krok rett utenfor Det hvite hus har et Obama-prosjekt fått en ny vår – bokstavelig talt.
norge

Omkom i togpåkjørsel i Sør-Odal

En person omkom etter å ha blitt påkjørt av toget ved Skarnes i Hedmark, melder NRK. 
okonomi

Eva Joly mener «ulv i fåreklær» styrer EU

Eva Joly går til angrep på det hun mener er en ulv på toppen av EU-kommisjonen. Hun vil ha et sterkere EU, og et EU med større budsjettunderskudd.
norge

Kom til politiet for å hente pass – ble arrestert for voldtekt

Da den 23 år gamle mannen i mars i år kom til politistasjonen for å få utstedt reisedokumenter, visste han ikke at politiet hadde fått treff på hans DNA i en voldtektssak.
verden

Danske advokater deler ut reklametøy til fanger

Danmarks justisminister reagerer sterkt på at forsvarsadvokater deler ut klær med navn og telefonnumre til noen av landets fremste advokatkontorer til innsatte.
norge

LO gir 10 millioner til Arbeiderpartiet

LOs sekretariat foreslår å bevilge totalt 13 millioner kroner til Arbeiderpartiet, SV og Senterpartiet. Arbeiderpartiet får brorparten av LO-millionene.
verden

Minst 15 mennesker druknet i Egeerhavet

Minst 15 personer er funnet druknet i Egeerhavet etter at en oppblåsbar båt sank utenfor den greske øya Lesvos, ifølge den greske kystvakten.
okonomi

Havvind er blitt lukrativ nødhavn for rederier i trøbbel

Norske redere vant havvind-kontrakter for minst fire milliarder kroner i 2016. En analytiker tror markedet kommer til å vokse videre i årene fremover.
politikk

Røe Isaksen skjerper kravene til barnehagene

Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) mener den nye rammeplanen for barnehagene tydeliggjør hva foreldre og barn har krav på.
verden

Svensk stålgigant sponset Trumps innsettelse

Den delvis statseide svenske stålgiganten SSAB var med på å sponse den storslåtte innsettelsesseremonien til president Donald Trump.
verden

Slik skal Le Pen vinne valget

PARIS (Aftenposten): Hun lanserer seg som den erfarne og trygge mot novisen Emmanuel Macron. Slik skal Marine Le Pen vinne presidentvalget.
norge

Eksplosjon og brann på ammoniakkfabrikk i Porsgrunn

Det brant på Yaras ammoniakkfabrikk i Porsgrunn i Telemark etter en eksplosjon inne i fabrikken. Det er ikke gass på avveie, og naboer blir ikke evakuert.
norge

Storhelg for loppeshopping

Et stort antall loppemarkeder sloss om kundene, som ikke sviktet. Loppeshopping er et klart vårtegn.
verden

Tre av fire bookinger forsvant fra dette turistmålet

SIDE/ANTALYA (Aftenposten): Gjentagende terrorangrep og politisk uro har skremt turistene vekk fra land som Tyrkia, Egypt og Tunisia. Salg av ferieleiligheter til nordmenn stuper i Tyrkia.
verden

Derfor frykter verden Nord-Korea

Hvis Nord-Korea fortsetter på dagens kurs, er det bare et tidsspørsmål når landet har atomvåpen som kan ramme hele Sør-Korea, Japan og kanskje USA.
verden

Fillon gir sin støtte til Macron

François Fillon erkjenner valgnederlag og gir sin støtte til sentrumskandidaten Emmanuel Macron i det franske presidentvalget. 
verden

Corbyn lover flere fridager

Labours leder Jeremy Corbyn går til valg på et løfte om å innføre fire nye offentlige fridager. 
verden

Le Pen sa ingenting - men i byen var det kaos

HÉNIN-BEAUMONT (Aftenposten): - Det er alltid et sirkus når hun skal stemme. Mye journalister og mye politi, klager velgere i Marine Le Pens lille hjemby.
norge

Aldri før har så få mistet livet i trafikken

20 personer mistet livet i trafikken i første kvartal i år. På slutten av 1970-årene omkom det 87 personer i det samme kvartalet.
okonomi

DNBs nettbank virker som normalt

DNBs nettbank fungerer som normalt igjen. Planlagt vedlikehold førte søndag formiddag til at enkelte funksjoner ikke virkert.
verden

Zucca-fest da Rangers sikret kvartfinaleplass i NHL

Mats Zuccarello ble den store helten da New York Rangers tok seg videre til andre runde i NHL-sluttspillet. Nordmannen scoret to mål mot Montreal Canadiens.
verden

Frankrikes konsulat i New York evakuert

Det franske konsulatet i New York ble lørdag evakuert i frykt for en mulig bombe. Flere tusen franskmenn avgir sine stemmer i presidentvalget ved konsulatet.
verden

Nord-Korea advarer Australia om mulig atomangrep

Nord-Korea advarer Australia om et mulig atomangrep dersom den australske regjeringen fortsetter med «blindt å følge den amerikanske linjen».
verden

Alt du bør vite om det franske valget

PARIS/HÉNIN-BEAUMONT (Aftenposten): Valglokalene har nå åpnet i Frankrike. I dag er det første runde i det franske presidentvalget. Her finner du svaret på det du lurer på - blant annet om hovedsakene, skandalene, og overraskelsene - og hva som skjer i dag.
norge

Ungdommer bet og sparket politi i Bergen

Politifolk ble slått og sparket, og flere ungdommer sprayet med pepperspray under russebråk i Glasskaråsen i Bergen. Syv personer ble arrestert.
norge

Kvinne omkom i boligbrann i Akershus

En kvinne i 70-årene er funnet omkommet etter en boligbrann på Heer i Frogn i Akershus. Krimteknikere vil undersøke åstedet søndag.
Til toppen