Verden

Tyske høyrepopulister trues av ny splittelse

Alternative für Deutschland synker på meningsmålingene og trues av splittelse. Partilederen får hard intern kritikk etter et besøk i Moskva.
Verden

Politico: Trumps pressesjef sjekket ansattes telefoner

Det hvite hus’ talsmann Sean Spicer skal uten forvarsel har undersøkt de ansattes mobiltelefoner på jakt etter lekkasjer, melder nettstedet Politico.
Norge

To ulv skutt i Rendalen – lisensjakta opphører

To ulver ble skutt i Rendalen i Hedmark søndag. Lisensjakten på ulv er dermed over og all jakt må stoppe umiddelbart, opplyser Statens Naturoppsyn.
Norge

Brann i togtunnel i Asker

13 passasjerer ble evakuert etter et branntilløp i en togtunnel og en vogn ved Hvalstad stasjon i Asker.
Verden

Trump dropper korrespondentmiddag

Donald Trump dropper den tradisjonsrike korrespondentmiddagen i Washington. – Ha en strålende kveld, skriver han til journalistene på Twitter. 
Verden

Kims obduksjon: Han døde innen 20 minutter

Obduksjonen av Kim Jong-nam samsvarer med funnene av giftrester på ansiktet og viser at han døde raskt av en alvorlig lammelse, opplyser Malaysias helseminister.
Verden

Flere skadd da bil kjørte inn i folkemengde i USA

28 personer ble skadd da en pickup-truck kjørte inn i en folkemengde under en Mardi Gras-parade i New Orleans i USA. Politiet mistenker promillekjøring.
Norge

Fengsels-drapet: - Hverken ansatte eller innsatte har følt seg trygge

– Når noe sånt skjer, gjør det noe med både de innsatte og ansatte, sier Rita Bråten, leder i Norsk Fengsels- og Friomsorgsforbund (NFF). Lørdag ble en innsatt drept av en annen innsatt i Ringerike fengsel.
Verden

Britene vurderer «massesterilisering» av gråekorn

Britiske myndigheter erklærer krig mot nordamerikanske gråekorn i kampen for å berge Storbritannias røde ekorn. Sterilisering er blant tiltakene som vurderes.
norge

Ski-VM distraherte da Stortinget strammet inn for pasienter i utlandet

Samtidig som Maiken Caspersen Falla spurtet seg inn til gull, stemte stortingspolitikerne i mot sin egen overbevisning. Resultatet ble at reglene for utenlandsbehandling er blitt strengere enn flertallet ønsker.
Norge

Forsøkte å tenne på bensinstasjon i Drammen

Politiet har pågrepet en person etter at en Circle K-bensinstasjon i Drammen ble forsøkt brutt opp og tent på lørdag morgen.
Norge

Mann dømt for soveovergrep mot fire bekjente

En mann i 20-årene er i Sør-Trøndelag tingrett dømt til to år og åtte måneders fengsel for seksuelle overgrep mot andre menn på hyttetur og hjemme hos seg selv.
Verden

Trump-ordre om kutt i reguleringer

USAs president Donald Trump har signert en presidentordre som skal redusere antallet offentlige reguleringer og forskrifter.
Verden

Nye Syria-sanksjoner behandles neste uke

Sikkerhetsrådet skal i neste uke ta stilling til et forslag om å forby helikoptersalg til Syria og andre sanksjoner mot landet. Russland varsler veto.
Verden

Koptiske kristne flykter fra Sinai

Flere titalls koptiske kristne har forlatt Sinaihalvøya i Egypt etter en serie jihadistangrep hvor tre kristne er blitt drept.
Norge

«Helikopterskandale» gir mer fregattrøbbel

Mens problemene med vedlikehold, reservedeler og mannskap til fregattene er i ferd med å bli løst, går arbeidet med å få utstyrt fartøyene med nye helikoptre tregt.
Verden

Vietnameserne bruker sosiale medier mot urett

HO CHI MINH CITY (Aftenposten): Smarttelefoner og sosiale medier gir nye muligheter til å uttrykke sosial misnøye i Vietnams ettpartistat. Det er langtfra ufarlig – men mange vietnamesere tar sjansen.
Verden

Mange syrere drept på vei hjem

Minst 68 personer ble drept i to selvmordsangrep da de var på vei hjem til al-Bab etter at IS forlot byen.
Til toppen