Økonomi

Vil være en leder til beste for fellesskapet

Da Marius Mæle startet It-selskapet Soco sammen med to kompanjonger bestemte de seg for å gi 1 prosent av omsetningen til et samfunnsnyttig prosjekt. - Klarer vi ikke såpass får vi heller legge ned, sier Mæle.
Verden

Han dokumentere et blodbad – nå risikerer han dødsstraff

KAIRO (Aftenposten): Statsadvokaten krever dødsstraff for den egyptiske fotografen Shawkan. Han en er av mange tusen som har fått merke Egypts stadig mer undertrykkende regime.
Verden

Byttet plass med gissel: «Han må ha visst at han ikke hadde en sjanse»

Like før jul deltok Arnaud Beltrame i en øvelse som simulerte terrorangrep på et supermarked. Politimannen som byttet plass med et gissel i Trèbes hylles som en helt i Frankrike.
Politikk

Sier opp Vårt Land i protest

Tidligere KrF-leder Valgerd Svarstad Haugland sier opp den kristne dagsavisen Vårt Land etter at sjefredaktør Åshild Mathisen fredag ble sagt opp med umiddelbar virkning.
Verden

Flere hundre tusen i våpendemonstrasjon

Flere hundre tusen amerikanske skoleelever samler seg i Washington og andre byer i USA lørdag for å protestere mot våpenrelatert vold og for tryggere skoler.
Norge

Skoleansatt dømt for å ha slått elev (7)

En skoleansatt er dømt til å betale en bot på 10.000 kroner for å ha slått ei sju år gammel jente på en barneskole i Ringsaker i oktober 2017.
Verden

Tenåring pågrepet etter terrorangrep i Sør-Frankrike

En tenåring er pågrepet av fransk politi som etterforsker fredagens terrorangrep i Sør-Frankrike. Han omtales som en venn av den antatte gjerningsmannen.
Norge

Noen tog går igjen - forsinkelser må påregnes

Alle tog forbi Asker stasjon var innstilt i fem timer etter at det oppsto feil med signalanlegget lørdag morgen. Klokken 13.30 var feilen rettet, men det må påregnes forsinkelser.
Norge

Mann pågrepet for direkteoverførte overgrep mot barn

En mann i 60-årene er varetektsfengslet i fire uker for å ha begått overgrep mot ett eller flere filippinske barn ved direkteoverføring av seksuelle overgrep.
Norge

Trener utestengt fra norsk idrett etter mobbing av barn

En kvinnelig trener er utestengt fra norske idrettslag i ti år etter å ha mobbet og trakassert barn og unge. Det fastslår domsutvalget i Norges idrettsforbund.
Norge

Ansatte reagerer på Statoil-sjefenes lønnstillegg

Store bonuser gir opptil 31 prosent lønnsoppgang for Statoil-ledelsen. Det får ansatte til å koke, og tillitsvalgte nekter nå å vise måtehold i lønnsoppgjøret.
Politikk

LO-rådgiver med kraftig kritikk av Støre

LO-rådgiver Jonas Bals kritiserer sin tidligere sjef Arbeiderparti-leder Jonas Gahr Støre for hånd­teringen av Acer-saken.
Verden

USA legger frem forbud mot våpentillegg

Trump-administrasjonen foreslo fredag et fullstendig forbud mot såkalte bump stocks, som omgjør halvautomatiske våpen til helautomatiske.
Norge

Lønnshopp for Statoil-sjefen

Toppsjefen i Statoil fikk en økning i lønn og bonuser på mer enn 30 prosent i fjor og endte med 15 millioner kroner i skattbar inntekt.
Politikk

MDG er splittet. På én uke har syv folkevalgte meldt seg ut.

Tidligere generalsekretær Hilde Lengali er den siste i rekken som melder seg ut. Flere protesterer mot at partiet stemte for EUs energimarkedspakke snakker. Noen snakker om en «ukultur» i partiet.
Verden

Børsene stuper i Asia

Børsen i Japan stupte over 4 prosent etter at Donald Trump presenterte sin nye straffetoll på kinesiske varer. Investorene frykter full handelskrig.
Politikk

MDGs tidligere partisekretær melder seg ut

MDG-politikeren Hilde Lengali (48) melder seg ut av partiet i protest mot det hun mener er politiske valg som strider mot partiets grunnprinsipper.
Politikk

Slik kan Listhaugs fremtid på Stortinget se ut.

Hun blir neppe finanspolitisk eller innvandringspolitisk talskvinne. Hva slags rolle Sylvi Listhaug får på Stortinget, blir ikke avklart før etter påske.
Verden

Kina med plan for å svare på Trumps straffetoll

Kina har planer om en økt toll på amerikanske produkter, bekrefter landets handelsdepartement. Tilsammen vil tollen utgjøre rundt 3 milliarder dollar.
Verden

EU hjemkaller Russland-ambassadøren

EU hjemkaller sin ambassadør fra Moskva som svar på giftangrepet i Salisbury. Flere medlemsland vurderer å utvise russiske diplomater.
Til toppen