• Familien Quist Johansen ble i februar fanger da somaliske pirater kapret båten deres. Her spiser familien om bord i båten "Ing" Fra venstre: Birgit Marie, Pappa Jan, Rune (17), Jacob, Hjalte (15), Naja (13) og Mikael. Jacob og Mikael var ikke om bord da båten ble kapret.

    FOTO: PRIVAT

Kidnappet dansk familie i Somalia satt fri

Familien er på vei tilbake til Danmark.

Den danske familien som har vært fanger hos somaliske pirater siden februar, er satt fri, opplyser det danske utenriksdepartementet.

Syv måneder i fangenskap overDermed er nesten syv måneder i fangenskap over for familien fra Kalundborg i Danmark.

- Vi kan bekrefte at de syv danskene som har vært holdt som gisler av pirater nå er frigitt. De er på vei til Danmark, og har det etter omstendighetene bra, sier Charlotte Slente, sjefen for utenriksdepartementets borgerservice til DR.

Familien hadde lagt ut på jordomseiling i 2009, og var på vei fra Maldivene mot Suezkanalen da båten deres ble bordet av pirater i Indiahavet utenfor Somalia den 28. februar.

Danskene ble tatt til fange i et område av Indiahavet der danske fraktskip ikke har seilt på flere år på grunn av piratfaren, skriver NTB.

Om bord var far Jan Quist Johansen, mor Birgit Marie Johansen, 17-årige Rune, Hjalte på 15, 13-årige Naja og to danske medhjelpere .

I mai ble det kjent at moren og datteren Naja var svært syke, men de fikk ikke komme til lege.

Startet innsamlingsaksjonSjømenn som blir tatt som gisler har rederier og selskap i ryggen som kan forhandle om dem eller betale løsepenger. Danske myndigheter gikk tidlig ut og avviste at myndighetene på noen måte ville gi piratene penger.

Derfor startet en privat interesseorganisasjon kronerulling for de danske gislene .

Det er foreløpig uklart om det har blitt betalt løsepenger til piratene, men det danske utenrikdsdepartementet har ikke hatt noe med frigivelsen av gislene å gjøre, ifølge Slente.

- Det er de pårørende til familien og de to gastene på båten som har vært med på forhandlingene. Det har vært et privat sikkerhetsfirma involvert, mer kan jeg ikke si, sier Slente.

Les også:

Les også

Siste fra Verden

Siste nytt