Økonomi

Kjos angripes fra alle hold i sitt nye marked

Bjørn Kjos og Norwegian får det ikke enkelt når selskapet har valgt å storsatse i Sør-Amerika. Nye konkurrenter dukker stadig opp. Analytiker mener Kjos får en tøff jobb med å lykkes.
Økonomi

NHO hevder formuesskatten har økt

NHO har vanskelig for å finne igjen kuttene i formuesskatten. Den betalte skatten er nesten uendret under Solbergs regjering.
Økonomi

Turistene er avslørt. Nå vet vi hvor de drar.

Synes du det er mange asiater i Frognerparken? Det er langt flere svensker der. Sjekk hvor turistene på ulike steder i Norge kommer fra:
Økonomi

Med sekken full av oljepenger har det vært fire fete år for finansminister Siv Jensen: Nå venter fire magre år.

VALHALL-FELTET (Aftenposten): De siste fire årene fikk finansminister Siv Jensen 80 milliarder ekstra oljekroner på bordet. De neste fire årene får hun bare 15. I tillegg kommer Frp med løfter om å kutte skattene med 65 milliarder kroner, det viser Aftenpostens beregninger.
Økonomi

NHO-vitnets utbytte var fire ganger så høyt som formuesskatten

I fjor betalte Brian Sjøen en halv million i formuesskatt mens han fikk 3 millioner kroner i lønn og utbytte fra bedriften sin. Tirsdag talte han NHOs sak i kampen mot formuesskatten.
Økonomi

Store skattekutt til «folk flest», men mange må dele

«Folk flest» har samlet sett fått mye større skattekutt enn «dem som har mest fra før». Ulempen er at det blant «folk flest» er svært mange som må dele.
Økonomi

Eventyrlig sommer for verdens beste ost

De kan knapt tro det de har opplevd i sommer. Verdensmesterne fra Tingvoll på Nordmøre solgte ost for 400.000 kroner i juli – bare fra egen gård.
Økonomi

Ny passasjerrekord for Norwegian

Aldri før har så mange fløyet med Norwegian. Flyselskapet hadde over 400.000 flere passasjerer i juli, enn samme periode i fjor.
Økonomi

Statoil: - Vi vil fortsette å kutte

Statoils finansdirektør Hans Jacob Hegge kunne torsdag presentere et knallresultat for andre kvartal 2017. Han slår fast at kuttrundene i selskapet fortsetter med uforminsket styrke.
Økonomi

Jobbekspertene: Rett til overføring av ferie?

Vi kan ha ulike grunner for ikke å rekke å ta ut all ferien i løpet av året. Hva skjer da med de dagene vi ikke får brukt?
Økonomi

Jobbeksperterne: Styrt avspasering - er det lov?

Å spare opp timer og så ta dem ut som flere sammenhengende dager, er fristende - særlig om sommeren. Men kan arbeidsgiver nekte deg det?
Økonomi

12 ganger så mange private helseforsikringer på ti år

Over en halv million nordmenn har i dag privat behandlingsforsikring. Majoriteten har fått den gjennom arbeidsgivere. Men den egentlige effekten av slike ordninger er ifølge forskere vanskelig å måle.
Økonomi

Ny toppnotering på Oslo Børs

Telenor og flere andre bidro til at hovedindeksen på Oslo Børs løftet seg 1,10 prosent til 729,18 poeng mandag.
Økonomi

Telenor til værs på børsen

Telenor-aksjen fløy til værs etter meldingen om rekordhøyt driftsresultat i andre kvartal. Ved børslutt mandag hadde aksjen steget hele 8,20 prosent.
Økonomi

Én av fire nyutdannede lærere jobber ikke i skolen

Ellisiv Rekdal (27) begynte på praktisk-pedagogisk utdanning (PPU) på universitetet. Men studiet levde ikke opp til forventningene, så hun har slått planen om å bli lærer fra seg. Den konklusjonen er hun ikke alene om.
Økonomi

LO frykter at norske bedrifter skal «ta en Kjos.»

Norwegian har flyttet samtlige flyansatte ut i egne bemanningsselskaper. Nå frykter LO at andre norske bedrifter skal «ta en Kjos.» NHO advarer mot å unnlate å satse på faste ansettelser.
Økonomi

Skal du fly fra Gardermoen? Ikke regn med parkeringsplass

Parkeringskapasiteten på Oslo Lufthavn er sprengt. De som skal ut og reise med fly de nærmeste dagene, blir bedt om å ta kollektiv transport til flyplassen.
Økonomi

Siv Jensen vil styrke statsbudsjettet med skattekutt

Finansministeren taler skatteekspertene midt imot inn i valgkampen. Hun hører heller på kapitaleierne og kutter skattene for å øke skatteinntektene.
Økonomi

Tredobling av flyklager, frykter strøm av nye Norwegian-saker

Transportklagenemnda for flyreiser fikk i fjor inn 2.100 klager fra reisende som ble rammet av flytrøbbel. Det er tre ganger så mange som for fem år tilbake. Nå frykter nemnda en ny flom av klager etter Norwegian-kaoset.
Til toppen