Økonomi

Svak krone kan gjøre ferien overraskende dyr

Vi gir blaffen i kroneverdien når vi skal ut på ferietur . – Det er uklokt og kan komme til å gi mange en lei overraskelse, advarer forbrukerøkonom Magne Gundersen.
Økonomi

Høyest andel kontantstøtte blant EU-foreldre

Andelen innvandrerbarn med kontantstøtte sank i fjor. Andelen av EU-foreldrene i Norge som fikk dette var for første gang høyere enn blant foreldre fra Asia og Afrika.
Økonomi

USAs største banker klarte stresstest

De største amerikanske bankene er i stand til å takle en kraftig resesjon, sier USAs sentralbank etter en stresstest av bankene.
Økonomi

Norges Bank spår arbeidsmarked nær kokepunktet

Inn i valgkampen er det utsikter til at økonomien blir mye bedre og ledigheten markert lavere de neste årene. Norges Bank spår full fart i 2020.
Økonomi

I dag kommer skattepengene

I dag får 3,9 millioner lønnstagere og pensjonister skatteoppgjøret. 2,6 millioner får i gjennomsnitt 10.600 kroner igjen på skatten.
Økonomi

Norsk sjømat ut til nettkunder i hele Kina

Beijing (Aftenposten): Norges sjømatråd har inngått en avtale som åpner for salg av norsk sjømat til nettkunder i 363 av Kinas byer.
Økonomi

Bjørn Kjos vokser raskt, men en billig-konkurrent fra Øst-Europa truer

Bjørn Kjos og Norwegian soler seg i glansen av en utrolig rask vekst. Nå truer en østeuropeisk konkurrent som vokser i ekspressfart. – Hvis ikke Kjos får opp farten vil han bli passert av Wizz Air, mener luftfartsanalytiker.
Økonomi

Jobbekspertene: Forvirring om AFP

Pensjon er til å klø seg i hodet av. Hva lønner seg, hva er lurt og hva blir bare helt feil?
Økonomi

Stort flertall for å gi Polet taxfree-jobben

Det er klart flertall i dagens storting for å overføre taxfree-salget på flyplassene til Vinmonopolet. Heller ikke Frp avviser en slik løsning.
Økonomi

Rekordoverskudd for Olav Thon

Med et resultat før skatt på nesten 1,8 milliarder kroner, hanket Olav Thon Gruppen i 2016 inn sitt høyeste overskudd noensinne.
Økonomi

Oljefondet flytter eiendommene hjem

Oljefondet eier eiendommer via et selskap i Luxembourg. Nå vil fondet heller eie direkte fra Norge.
Økonomi

40.000 Syden-reiser i skoleferien fortsatt usolgt

De tre store charterselskapene i Norge selger pakkereiser til Syden i bøtter og spann. Likevel er det fortsatt rundt 40.000 feriereiser som ikke er solgt, knappe to uker før skoleferien braker løs.
Økonomi

Kunder raser mot de nye nettsidene til SAS

De nye nettsidene som SAS tok i bruk i mars, møtes med hard kritikk fra trofaste kunder. Flyselskapet innrømmer at det sliter med teknologien, men lover bedring.
Økonomi

Bedre tider i industrien får fart på lønnsveksten

Statistisk sentralbyrå spår at industrien vil gå bedre mot 2020. Da vil de industriansatte få mer i lønn og dra opp lønnsveksten for alle andre.
Økonomi

Norske boliger er ikke så dyre som mange tror

Inntektsveksten har holdt følge med boligprisene et godt stykke på veien oppover. Norges Bank sørger for at gjelden aldri har vært lettere å bære enn nå.
Økonomi

Asia spiser enda mer rå norsk laks

Eksporten av sjømat økte med 13 prosent fra mai i fjor til mai i år. Mye skyldes bedre betaling.
Økonomi

Her går grensen for erstatningskrav

En dom i dansk høyesterett setter ned foten for dem som krever erstatning for forsinkelser som flyselskapene ikke kan lastes for. – En svært viktig avklaring, mener SAS.
Økonomi

Oslo-politiet etterforsker Uber

Taxiappselskapet Uber etterforskes for mulig brudd på yrkestransport-lover og moms- og skattelover, bekrefter politiet overfor VG.
Økonomi

Prestisje-flyet utsatt nok en gang

Norwegian skulle få sitt første fly av typen 737 MAX 8 i slutten av mai. Det ble utsatt. Nå har Boeing-fabrikken varslet at leveransen er utsatt igjen, «av tekniske årsaker».
Økonomi

Vil ta Egon til Storbritannia

Egons første restaurant i Sverige er blitt en større suksess enn eierne trodde. Nå har de vært i samtaler om en mulig åpning i Storbritannia.
Økonomi

Stanser tusenvis av tollfrie pakker på grunn av juks

Mange utenlandske nettsteder jukser med verdien på forsendelsene for å komme under den toll- og momsfrie grensen på 350 kroner. – Kontrollen er utfordrende, mener Tollvesenet.
Økonomi

Rema fortsetter å falle

Remas omsetning falt med 2 prosent i april. Samtidig øker konkurrentene Kiwi og Extra.
Økonomi

Norwegian åpner nok en langdistansebase i Europa

Bjørn Kjos bygger opp Norwegians langdistanse-satsing i raskt tempo. Nå er det Italia som står for tur. Selskapet åpner base i Roma og starter flere nye USA-ruter derfra.
Økonomi

– Et sunnhetstegn at studenter dropper olje

– At færre ønsker å studere oljefag er et sunnhetstegn for norsk økonomi, mener Thor Richard Isaksen i teknologibedriften Zedge.
Økonomi

Ny forskning: De aller rikeste unndro mest skatt

Ny studie anslår at de aller rikeste familiene i Skandinavia unndro en tredel av den skatten de skulle ha betalt i 2006. 95 prosent av dem som hadde konto i storbanken HSBC i Sveits, oppga ikke dette på selvangivelsen.
Til toppen