Økonomi

Fossile biler har fått desidert flest milliarder i avgiftsskutt

Transportanalytiker Sveinung Kvalø har beregnet at fossile biler har fått desidert flest milliarder i avgiftsskutt. Miljøorganisasjonen Zero mener de har fått mye mer enn de fortjener.
Økonomi

Tre selskaper taper mest i omdømme

Tre av landets mest kjente merkenavn sliter med sitt omdømme, og spesielt går det ut over Reitan-gruppen som driver Rema 1000.
Økonomi

Her er budsjettvinnerne

Folk med millioninntekter får inntil fem ganger så høye skattekutt som dem med vanlige inntekter.
Økonomi

Tror 2017 blir bedre enn hun spådde i vår

Her er de første tallene fra statsbudsjettet 2018: Regjeringen forslår å bruke 2,9 prosent av Oljefondet, som i år. Siv Jensen spår sterk jobbvekst og bedre tider.
Økonomi

Alle bankene er snart med i Vipps

Vipps er i ferd med å bli Norges enerådende betalingsapp. Nordea inngår samarbeid. Også Danske Bank i Norge er på vei inn.
Økonomi

Alle raste mot den nye flyseteavgiften. Slik ble resultatet.

Flyselskapene varslet tap av tusenvis av jobber, prishopp og dårligere flytilbud da passasjeravgiften ble innført i fjor. Aftenpostens gjennomgang viser at de fleste advarslene har vist seg helt grunnløse.
Økonomi

Plutselig tar vinden tak i kjempeflyet

Holder det på å gå galt her? Superjumboen fra Emirates møter kraftig kastevind når den skal lande på den tyske flyplassen. Les hva en norsk pilot-leder mener.
Økonomi

Petroleumstilsynet stenger Goliat-plattformen

En rekke alvorlige feil gjør at Petroleumstilsynet ikke lar Goliat-plattformen til selskapet Eni i Barentshavet produsere.
Økonomi

Derfor kan ikke Gardermoen få forenklet passkontroll til USA

Avinor jobber for at Oslo Lufthavn skal få en ordning der innreisekontrollen til USA blir foretatt før avreise fra Gardermoen. Nå viser det seg at ett bestemt forhold gjør at dette er helt utelukket i dag.
Økonomi

Q-Meieriene trekker varen med øyeblikkelig virkning.

Lang fra alle matvarer er en suksess. Q-Meieriene ba forbrukerne om en ærlig tilbakemelding-og fikk det. – Total slakt, dette produktet er nå på vei ut av hyllene, konkluderte Q-sjefen etter møtet.
Økonomi

Avgiftsfritak for elbiler under press fra Brussel

Avgiftsfritakene for elbiler utløper ved nyttår. Regjeringen ber ESA i Brussel om forlengelse, men signalene derfra er at Norge må forberede seg på å trappe ned avgiftsfritakene.
Økonomi

NHOs superøkonom advarer Solberg

Sjeføkonom Øystein Dørum i NHO vil fylle utgiftsgapet på statsbudsjettet med reformer i skole og helse. Men Oljefondets 8000 milliarder er en stor fristelse for politikere som vil kjøpe seg fri fra den politiske smerten.
Økonomi

Remas «bestevenn»-sjef slutter

Etter et katastrofalt år rydder Rema i rekkene. Norgessjef og ansvarlig for Æ-lanseringen må finne seg ny jobb. Det samme må markedsdirektøren.
Økonomi

På verdens beste flyplass får du gratis shoppe-penger

Her finner du svømmebasseng og boblebad, tilgang til flere spa-anlegg, treningsstudioer, egne parker med sommerfugler og blomster, kino døgnet rundt og lekeparker og spillehaller for ungene.
Økonomi

De har levert knusktørre tekster i 50 år. Det gleder alle.

Det er vanskelig å finne et mer drepende navn enn Det tekniske beregningsutvalget for inntektsoppgjørene. Men mandag vil det komme ros fra alle sider av forhandlingsbordet.
Økonomi

Slik skal flykundene kapres

SAS investerer nå tungt på bakken for å kapre større deler av markedet i luften. «Det er på flyplassene kampen om passasjerene skal vinnes», mener SAS-topp Eivind Roald. Det tror ikke Norwegian mye på.
Økonomi

Norges Bank: Uendret rente

For niende gangen på rad holder Norges Bank styringsrenten uendret på 0,5 prosent.
Økonomi

Mange tror de får skattekutt med aksjesparekontoen

I en spørreundersøkelse tror én av fem på at de slipper skatt eller får lavere skatt med den nye aksjesparekontoen. Det gjør de ikke, ifølge departementet.
Økonomi

Toaletter i Sveits tettet med store euro-sedler

Sveitsiske påtalemyndigheter skal etterforske hvorfor titusener av store euro-sedler er blitt kuttet i biter og skylt ned på toaletter i Genève.
Økonomi

Hvor mye ferie har nyansatte?

Selv om man bare har jobbet en kort stund trenger man ferie. Men hva har man rett til - og hvordan finansiere det?
Til toppen