Økonomi

28 mrd. kroner til lønninger i Premier League

De 20 klubbene i engelske Premier League hadde lønnsutgifter på 28 milliarder kroner i 2016/17-sesongen. 18 av 20 klubber gikk med overskudd.
Økonomi

Myndighetene bekymret av mulig Norwegian-kjøp

Et mulig kjøp av Norwegian av IAG «kan utgjøre en risiko for konkurransen på flyplassen i Barcelona», skriver Det katalanske konkurransetilsynet ACCO i en melding.
Økonomi

Proffene kjøper billige aksjefond. Folk flest kjøper de dyre.

Store pengeforvaltere som Storebrand og DNB setter pengene i billige aksjefond med passiv forvaltning. Enkeltpersoner tar høyere risiko og kjøper dyre fond som prøver å være smarte.
Økonomi

Flyprodusentene rotter seg sammen mot kineserne og russerne

SÃO JOSÉ DOS CAMPOS, BRASIL (Aftenposten): Flyprodusenten Airbus tar et stort jafs av konkurrenten Bombardier. Boeing vil ha en stor bit av Embraer. Begge partnerskapene drives frem i frykt for kineserne og russerne.
Økonomi

Snart kan flyvende drosjer frakte deg køfritt i storbyen

SÃO JOSÉ DOS CAMPOS, BRASIL (Aftenposten): Innen fem-seks år kan du bo åtte mil fra jobben og likevel komme deg dit på et kvarter, mener de som skal levere teknologien.
Økonomi

LO og NHO styrer lønnsveksten for alle

LO og NHO har i fellesskap satt en norm for alles lønnsvekst på 2,8 prosent i år. – Det er nesten ikke til å tro at normen virker så godt, sier LO.
Økonomi

Ekspert om dagligvarebransjen: Slik kan kjedene ha samarbeidet

Dersom kjedene har avtalt å slippe til «prisspioner» i hverandres butikker, kan det være ulovlig. Men flere eksperter mener forholdet er av mindre betydning, og at det trengs andre tiltak for å kurere dagligvarebransjen.
Økonomi

Widerøe flørter med flere av SAS’ erkerivaler

SÃO JOSÉ DOS CAMPOS, BRASIL (Aftenposten): Knappe to år etter at SAS solgte seg helt ut av Widerøe, har det Bodø-baserte selskapet funnet seg flere andre partnere.
Økonomi

Lønnsoppgjøret: Flere syke kan beholde AFP

Avtalen i lønnsoppgjøret i privat sektor gjør det mulig å være syk dobbelt så lenge i løpet av de tre siste årene før uttak av AFP.
Økonomi

SAS dropper Boeing

SAS har inngått kontrakt om anskaffelse av 50 nye Airbus-fly av typen A320neo, hvorav 15 skal leases. De første flyene leveres våren 2019.
Økonomi

Oljefondet får ikke investere i infrastruktur

Finansdepartementet holder fast på sine tidligere standpunkter: Oljefondet får ikke investere i aksjer utenfor børs eller i unotert infrastruktur som vindmøller, flyplasser og havner.
Økonomi

Nå kommer kundene tilbake til Rema 1000

Etter et langt, vondt år tyder mye på at kundene på nytt tar turen innom Rema-butikkene, viser nye tall fra analysebyrået AC Nielsen.
Økonomi

Mener leverandørene bør bidra til billigere mat

Nett-matbutikken Marked.no gikk konkurs og det er ingen nye etableringer i bransjen. Næringsministeren mener de store leverandørene må ta større ansvar.
Økonomi

Dette betyr enigheten i lønnsoppgjøret for deg

Med industrien i havn, er mye av årets lønnsoppgjør avgjort, nesten uansett hvor du jobber. De fleste får et litt bedre oppgjør enn i fjor.
Økonomi

NHO-sjefen kan få nesten syv ganger mer i pensjon enn en vanlig industriarbeider. Pensjonsstriden kan sende Norge ut i storstreik i natt.

Pensjonsstriden kan kaste Norge ut i storstreik søndag morgen. Selv vil LO-leder Hans-Christian Gabrielsen og NHO-direktør Kristin Skogen Lund få henholdvis nær 2,5 og nær 7 ganger så høy pensjon som en industriarbeider.
Økonomi

Varsler i SwissLeaks pågrepet i Spania

Mannen som varslet franske myndigheter om at den sveitsiske avdelingen av storbanken HSBC hjalp kunder med å unndra skatt, er pågrepet i Spania.
Økonomi

Lege-sjekk hos Nav hadde null effekt på sykefraværet

Langtidssyke kommer ikke raskere tilbake til jobb, selv om de blir innkalt til ny vurdering hos Nav-lege, viser ny studie. Det kan velte regjeringens plan om å stramme inn sykepengeordningen.
Økonomi

Her får de ansatte en månedlønn ekstra for god innsats

– Nå blir det ny sykkel og mer fiskeutstyr, sier produksjonsarbeider Johnny Ingvaldsen. På aluminiumsverket på Husnes betales det nå ut rekordbonuser etter god innsats.
Økonomi

Widerøe er første selskap i verden som tar i bruk dette jetflyet

SÃO JOSÉ DOS CAMPOS, BRASIL (Aftenposten): Med splitter nytt jetfly i flåten, kan Widerøe-passasjerene se frem til å kunne reise mye lenger og mer miljøvennlig – men med ørlite mindre benplass.
Økonomi

Barnefattigdom blant innvandrere er doblet på ti år

De siste ti årene er det blitt dobbelt så mange innvandrerbarn som lever i fattigdom i Norge, viser ferske SSB-tall. Men også flere barn uten innvandrerbakgrunn lever i fattige familier.
Økonomi

Kunder klager på dyrt lammekjøtt til påske

Bøndene får 54 kroner kiloen i snitt for lammene sine. Nye lammeprodukter selges for 316 kroner kiloen. Velger du fryst lammelår til påskefesten, kan du få det ned i 69,90 kroner kiloen.
Økonomi

Industriens overskudd falt i fjor - med ett unntak

Matindustrien økte overskuddet sitt kraftig i fjor. Ellers går de fleste store industrinæringene inn i lønnsoppgjørets sluttspurt med kraftig reduserte overskudd.
Økonomi

Kiwi gir Norgesgruppen sterk vekst

Ei krone her og ei krone der, står det på Kiwi-posene stadig flere av oss bærer maten vår hjem i. Det bidro til å øke Norgesgruppens omsetning med 5,5 milliarder kroner i fjor.
Til toppen