Økonomi

Grafen viser at nye biler blir betydelig billigere

Det går veien for bilistene: Avgiftene på nye biler har gjort dem billigere siden 2007, og fallet i oljeprisen sørger for at drivstoffet koster det samme som da.
Økonomi

SAS kjøper 50 nye fly - dropper Boeing

SAS velger europeisk når de skal bestille en bråte med nye fly. Airbus får en kjærkommen bestilling på inntil 50 nye fly.
Økonomi

Norwegian vokser fra SAS, men taper på omdømme

SAS hadde store problemer med misfornøyde kunder i årene etter at Norwegian kom i luften. Det har selskapet «fikset», men Norwegian flyr fra SAS når det gjelder antall passasjerer.
Økonomi

Ni selskaper kastet ut av Oljefondet

Norges Bank har besluttet å utelukke ni selskaper fra Statens pensjonsfond utland. I tillegg er ett selskap blitt satt til observasjon.
Økonomi

SAS-topp gir seg

Etter ti år som styreleder og 17 år i SAS-styret sier Fritz Schur nei til gjenvalg.
Økonomi

Nytt offentlig utvalg skal vurdere bruken av uførepensjon, sykepenger og ledighetstrygd. – Utviklingen har vært urovekkende over mange år.

Regjeringen ser «urovekkende trekk» ved arbeidsmarkedet. En ekspertgruppe ledet av professor Steinar Holden skal utrede saken i ett år. Så skal LO og NHO slutte seg til gruppen og drøfte videre i ett år til.
Økonomi

Regjeringen foreslår post bare annenhver dag

Samferdselsdepartementet og statsråd Ketil Solvik-Olsen (Frp) foreslår å redusere Postens ombæring av post til annenhver dag. 3000 postbud kan bli overflødige.
Økonomi

Erna Solberg møtte NHO med én god og én dårlig nyhet

Statsminister Erna Solberg hadde én god melding på NHOs årskonferanse: Andelen på sykepenger og uførepensjon synker. Og én dårlig melding: Folk må jobbe mer for å redde fremtidens statsbudsjetter.
Økonomi

Rekordresultat for Samsung

Sørkoreanske Samsungs resultat fra oktober til desember ventes å øke med 64 prosent til rundt 114 milliarder norske kroner.
Økonomi

Bare 10 flyselskaper i verden har fem stjerner

Det vrimler av flyselskaper kloden rundt, men kun ti tilhører den ytterst eksklusive gruppen som har rett til å kalle seg «5-stjerners.» Da skulle man tro at det oste av luksus og eksklusiv oppvartning for alle om bord. Slik er det ikke.
Økonomi

Ny rekord på Oslo Børs

Hovedindeksen på Oslo Børs steg mandag med 0,25 prosent til 834,73 poeng, noe som er ny rekord.
Økonomi

Ny rekord for norsk sjømateksport

Norge eksporterte 2,6 millioner tonn sjømat for 94,5 milliarder kroner i 2017. Det er en økning på 3 prosent fra rekordåret 2016, ifølge Norges sjømatråd.
Økonomi

Gratis lån og bedre tider i 2018

En familie med to gjennomsnittlige lønninger kan reelt sett få rundt 8000 kroner mer å handle for i 2018. Lånet blir fortsatt gratis.
Økonomi

Synnøve Finden vant brunost-strid

Tine har forsøkt å hindre Synnøve Finden i å bruke navnet «Gudbrand» på deres brunost, men Patentstyret har nå sagt ja til navnet.
Økonomi

Trump gjør narr av global oppvarming

President Donald Trump benytter anledningen til å trøste frosne amerikanere ved å latterliggjøre global oppvarming.
Økonomi

Facebook kan bli banken din

Et nytt EU-direktiv om banktjenester trer i kraft 13. januar 2018. Direktivet åpner opp for at Facebook kan bli banken din.
Økonomi

Vil gi råd til mindre kommuner om eksterne leverandører

Aftenpostens avsløringer viser at Kommune-Norge trenger bedre verktøy til å følge opp kontrakten med sine private leverandører, mener byrådsleder Raymond Johansen (Ap) i Oslo.
Økonomi

DNB Luxembourg bøtelagt etter Panama Papers

Luxembourgs finanstilsyn har ilagt DNB Luxembourg, Nordea og syv andre finansinstitusjoner en bot på over to millioner euro. DNB aksepterer sin bot på i underkant av 3 millioner kroner.
Økonomi

Ny norsk storsatsing fra SAS - her kommer de nye rutene

SAS skal de neste årene åpne en rekke interkontinentale ruter fra Oslo. Det kan gi oss direktefly til Kina, Sør-Korea og en rekke byer i USA. Narturvernforbundet er rasende.
Økonomi

Norsk helsevikarbyrå granskes i Litauen

Skattemyndighetene i Litauen mener Orange kan ha fått feilaktig skattefradrag gjennom språkopplæringen helsevikarene har fått. De bekrefter at de undersøker vikarbyrået.
Økonomi

– Unødvendig å sette kjønn på kakestrøssel

Dr.Oetker selger blå kakestrøssel under navnet «Superhero» og rosa strøssel med navnet «Princess Lillifee». Unødvendig å gi kakestrøssel kjønn, mener tenåring.
Økonomi

Gladmelding til lånekundene

Lånekundene får et gledens julebudskap fra Norges Bank: Økningen i de reelle lånekostnadene til 2020 blir mindre enn tidligere spådd. De har enda mindre å grue seg for.
Til toppen