Økonomi

Jobbekspertene: Rett til overføring av ferie?

Vi kan ha ulike grunner for ikke å rekke å ta ut all ferien i løpet av året. Hva skjer da med de dagene vi ikke får brukt?
Økonomi

Jobbeksperterne: Styrt avspasering - er det lov?

Å spare opp timer og så ta dem ut som flere sammenhengende dager, er fristende - særlig om sommeren. Men kan arbeidsgiver nekte deg det?
Økonomi

12 ganger så mange private helseforsikringer på ti år

Over en halv million nordmenn har i dag privat behandlingsforsikring. Majoriteten har fått den gjennom arbeidsgivere. Men den egentlige effekten av slike ordninger er ifølge forskere vanskelig å måle.
Økonomi

Ny toppnotering på Oslo Børs

Telenor og flere andre bidro til at hovedindeksen på Oslo Børs løftet seg 1,10 prosent til 729,18 poeng mandag.
Økonomi

Telenor til værs på børsen

Telenor-aksjen fløy til værs etter meldingen om rekordhøyt driftsresultat i andre kvartal. Ved børslutt mandag hadde aksjen steget hele 8,20 prosent.
Økonomi

Én av fire nyutdannede lærere jobber ikke i skolen

Ellisiv Rekdal (27) begynte på praktisk-pedagogisk utdanning (PPU) på universitetet. Men studiet levde ikke opp til forventningene, så hun har slått planen om å bli lærer fra seg. Den konklusjonen er hun ikke alene om.
Økonomi

LO frykter at norske bedrifter skal «ta en Kjos.»

Norwegian har flyttet samtlige flyansatte ut i egne bemanningsselskaper. Nå frykter LO at andre norske bedrifter skal «ta en Kjos.» NHO advarer mot å unnlate å satse på faste ansettelser.
Økonomi

Skal du fly fra Gardermoen? Ikke regn med parkeringsplass

Parkeringskapasiteten på Oslo Lufthavn er sprengt. De som skal ut og reise med fly de nærmeste dagene, blir bedt om å ta kollektiv transport til flyplassen.
Økonomi

Siv Jensen vil styrke statsbudsjettet med skattekutt

Finansministeren taler skatteekspertene midt imot inn i valgkampen. Hun hører heller på kapitaleierne og kutter skattene for å øke skatteinntektene.
Økonomi

Tredobling av flyklager, frykter strøm av nye Norwegian-saker

Transportklagenemnda for flyreiser fikk i fjor inn 2.100 klager fra reisende som ble rammet av flytrøbbel. Det er tre ganger så mange som for fem år tilbake. Nå frykter nemnda en ny flom av klager etter Norwegian-kaoset.
Økonomi

- Pilotmangel vil oppstå på nytt for Norwegian

Norsk Pilotforbund mener Norwegian kommer til å oppleve flere situasjoner med flykaos på grunn av pilotmangel. – Flyvere velger bedre selskaper å jobbe for enn Norwegian, sier forbundsleder Petter Førde.
Økonomi

Svak krone kan gjøre ferien overraskende dyr

Vi gir blaffen i kroneverdien når vi skal ut på ferietur . – Det er uklokt og kan komme til å gi mange en lei overraskelse, advarer forbrukerøkonom Magne Gundersen.
Økonomi

Høyest andel kontantstøtte blant EU-foreldre

Andelen innvandrerbarn med kontantstøtte sank i fjor. Andelen av EU-foreldrene i Norge som fikk dette var for første gang høyere enn blant foreldre fra Asia og Afrika.
Økonomi

USAs største banker klarte stresstest

De største amerikanske bankene er i stand til å takle en kraftig resesjon, sier USAs sentralbank etter en stresstest av bankene.
Økonomi

Norges Bank spår arbeidsmarked nær kokepunktet

Inn i valgkampen er det utsikter til at økonomien blir mye bedre og ledigheten markert lavere de neste årene. Norges Bank spår full fart i 2020.
Økonomi

I dag kommer skattepengene

I dag får 3,9 millioner lønnstagere og pensjonister skatteoppgjøret. 2,6 millioner får i gjennomsnitt 10.600 kroner igjen på skatten.
Økonomi

Norsk sjømat ut til nettkunder i hele Kina

Beijing (Aftenposten): Norges sjømatråd har inngått en avtale som åpner for salg av norsk sjømat til nettkunder i 363 av Kinas byer.
Økonomi

Bjørn Kjos vokser raskt, men en billig-konkurrent fra Øst-Europa truer

Bjørn Kjos og Norwegian soler seg i glansen av en utrolig rask vekst. Nå truer en østeuropeisk konkurrent som vokser i ekspressfart. – Hvis ikke Kjos får opp farten vil han bli passert av Wizz Air, mener luftfartsanalytiker.
Økonomi

Jobbekspertene: Forvirring om AFP

Pensjon er til å klø seg i hodet av. Hva lønner seg, hva er lurt og hva blir bare helt feil?
Økonomi

Stort flertall for å gi Polet taxfree-jobben

Det er klart flertall i dagens storting for å overføre taxfree-salget på flyplassene til Vinmonopolet. Heller ikke Frp avviser en slik løsning.
Til toppen