Økonomi

Vy-navnet havner i retten

Vy Communication har gått til sak mot Vy for krenkelse av selskapets varemerke og krever opptil 14 millioner kroner i erstatning.

Vy Communication har gått til sak mot Vy for krenkelse av selskapets varemerke og krever erstatning på opptil 14 millioner kroner. Foto: Foto: Berit Roald / NTB scanpix

 • NTB

Tvistesaken er berammet til tirsdag 10. desember i Oslo tingrett og vil etter planen pågå i tre dager.

Anders Haakon Lier, som er styreleder i kommunikasjonsbyråets eierselskap EXP Group, sier til Dagens Næringsliv at det vil bli belyst i retten hvordan de har kommet fram til erstatningssummen.

Når det gjelder byråets navn, vil de først se på utfallet av rettssaken før de tar stilling til et eventuelt navnebytte.

Tidligere i år skiftet NSB navn til Vy i en prosess som vil koste opp mot 280 millioner kroner. Vy Communication gikk til sak for krenkelse av selskapets varemerke og krever erstatning.

Byrået mener at NSB/Vy-gruppen var klar over at deres selskap bar Vy-navnet, men aldri tok kontakt for å avklare situasjonen.

«Vygruppen er ett av de mest kjente selskapene i Norge. Når dette lanserer varemerket og foretaksnavnet Vy med omfattende markedsføring og mediedekning, vil andre aktører med samme varemerke og navn i løpet av kort tid bli fortrengt,» skriver selskapet i sitt sluttinnlegg til Oslo tingrett.

Les mer om

 1. Vy
 2. Dagens Næringsliv

Flere artikler

 1. ØKONOMI
  Publisert:

  Vy inngikk «hemmelig» forlik med Vy Communication

 2. ØKONOMI
  Publisert:

  Apple betaler 4,6 milliarder i forlik om trege telefoner

 3. ØKONOMI
  Publisert:

  Frode Berg vitnet i Ølen Betong-saken

 4. ØKONOMI
  Publisert:

  Gondolselskap i Voss må ut med 8 millioner i erstatning til naboer

 5. ØKONOMI
  Publisert:

  Staten inngår nok et forlik i Transocean-saken

 6. ØKONOMI
  Publisert:

  Norsk elbilgründer i millionstrid om nedlagt bensinstasjon på Frogner