Økonomi

Kjørte vekterne på smilekurs, så kom tidenes rekord

Samtlige sikkerhetskontrollører på Oslo Lufthavn ble sendt på servicekurs. Etterpå har sikkerhetskontrollen aldri gått raskere enn nå.

sy158944_doc6m7vx8m2fhv2nnqpo12-twrA6c6r5i.jpg
  • Knut-erik Mikalsen
    Knut-erik Mikalsen

Norges hovedflyplass har nå satt tidenes rekord:

To minutter.

Det er i gjennomsnitt tiden reisende på flyplassen brukte for å komme seg gjennom sikkerhetssjekken.

Aldri noen gang har sikkerhetsjekken gått raskere, og på Oslo Lufthavn er man derfor strålende fornøyd med situasjonen.

— Sikkerhetskontrollen oppleves som et stressmoment for mange, og da er det ekstra viktig for oss at denne delen av reisen går bra. At vi har avviklet sommertrafikken med så lite ventetid synes vi er svært gledelig, sier direktør for terminaldrift på Oslo Lufthavn, Knut Holen.

Den flyplassansatte grudde seg til å gå på jobb - skrev en bønn til passasjerene:

Les også

Følg disse rådene!

Alle kontrollører på smilekurs

w6rgsvofhtlce5cidjvf-yCvzUWW5dB.jpg

Som en ekstra bonus for flyplassen kan man også konstatere at kundetilfredsheten øker.Til grunn for konklusjonen ligger målinger gjort i I perioden 15. juni til 31. august. Da passerte 2.660.000 passasjerer gjennom sikkerhetskontrollen, et snitt på 35.000 passasjerer pr dag.

Holen sier at det siden forrige sommer har vært jobbet målrettet mot sommeren 2015 for at reisende skulle få så kort ventetid som mulig i sikkerhetskontrollen. Bl.a. har samtlige sikkerhetskontrollører, 700 i tallet, vært kjørt gjennom kurs i kundehåndtering.

— Alle de ansatte i sikkerhetskontrollen går på servicekurs som en del av opplæringen. Dette er et grep som gjør de ansatte bedre i stand til å utføre jobben på en god måte, og som skal gjøre reisen bedre for passasjerene, sier Holen.

Oppleves mer positivt

— Da er det hyggelig å slå fast at 99,97 prosent av passasjerene har brukt mindre enn femten minutter gjennom sikkerhetskontrollen. Faktisk har gjennomsnittlig passeringstid vært på to minutter, sier Holen.

I tillegg har OSL ansatt flere folk, og endret arbeidsmetodikken med en tettere oppfølging av ansatte det med mål å gi de reisende en bedre opplevelse.

OSLs undersøkelser viser derfor at kontrollørene i økende grad oppleves som opptatt av at de reisende skal føle seg trygge.

De oppleves også som mer kundevennlige og effektive.

Les også

Sikkerhetskontrollen: Falsk trygghet for de flyreisende

Mange passasjerer har klaget over dårlig behandling i sikkerhetskontrollen.

Les også

Les historiene her.

Smidigere etterkontroll

  1. august implementerte Oslo Lufthavn en ny del av EU-regelverket for security.

Håndsøk av passasjerer ved tilfeldig etterkontroll blir erstattet av kontroll ved bruk av partikkeldetektor — Explosives Trace Detector (ETD).

— Vi er helt sikre på at passasjerene ved Oslo Lufthavn vil oppleve dette som en positiv endring da vi vet at manuell etterkontroller noe de reisende er ukomfortable med. Kontroll ved hjelp av en partikkeldetektor gir en enda raskere og bedre opplevelse i sikkerhetskontrollen. Samtidig blir sikkerheten ivaretatt på en bedre måte, sier Holen.

Slik blir VIP'ene traktert på Gardermoen:

Les også

  1. Nå kan du bli flyplass-VIP - for 5000 kroner

  2. Flymilliardær går til priskrig mot Kjos

  3. Gardermoen åpner egen bunadssluse

  4. Nå starter flyreisen fra Gardermoen på en ny måte

  5. SAS’ luksusrute fra Norge kan bli stanset