Økonomi

Norske bankkunder får tilgang til Apples betalingstjeneste

Teknologiselskapet Apples betalingstjeneste, Apple Pay, er fra onsdag tilgjengelig for kunder i flere banker i Norge.

I mai kunngjorde Apple-sjef Tim Cook at Norge får Apple Pay «i løpet av noen måneder». Onsdag morgen ble det klart at flere norske bankkunder får tilgang til betalingstjenesten.
  • og NTB

I første omgang vil betalingstjenesten være tilgjengelig for kunder med konto og Visa-kort i Nordea Bank, Santander Bank og Sbanken (tidligere Skandiabanken), opplyser Norges-sjef i Visa, Jens Nes til NTB.

Les også

Les også: Apple presenterte iOS 12 – vil begrense avhengighet

Godkjenner med fingeravtrykk

Apple Pay vil også være tilgjengelig for Nordeas kunder med Mastercard-kort, opplyser Inge Kjønnøy, leder for MasterCard Norge.

Apple Pay fungerer ved at man holder mobiltelefonen inntil betalingsterminalen. Deretter godkjennes betalingen med fingeravtrykket som er registrert i telefonen.

Ifølge Apple fungerer tjenesten i app-er eller med nettleseren Safari med telefonene Iphone 6 og nyere, samt modellen SE, en rekke Ipader og Mac-maskiner.

– Vil gjøre hverdagen enklere

– Vi er glade for å kunne tilby Apple Pay til kundene våre; dette er en svært brukervennlig løsning. Jeg er sikker på at dette vil gjøre hverdagen enklere for mange kunder, sier Snorre Storset, administrerende direktør i Nordea Norge.

Les også

Les også: Slaget om lommeboken

– Om du kjøper kaffe på hjørnet, betaler for melk og brød i kassen eller shopper sommerkjolen på nett: Nå kan de dagligdagse betalingene gjøres raskere og enklere med Apple Pay, sier Børge Liavik, kommersiell direktør i Santander i Norge.

– Enkel, trygg, personlig

Også Sbanken er storfornøyd med å kunne tilby betalingsløsningen til sine kunder.

– Apple Pay vil gjøre betaling via mobil til en enkel, trygg og personlig måte å betale på som er raskt og lettvint for norske kunder, sier daglig leder Magnar Øyhovden i Sbanken.

Les også

Professor tror gigantene vil knekke Vipps

At tjenesten ville bli lansert i Norge snart, ble kunngjort av Apple-sjef Tim Cook allerede under presentasjonen av kvartalstallene i begynnelsen av mai. Den gang kunne Cook fortelle at betalingstjenesten skulle komme til Norge og Polen i løpet av de neste månedene.

Tjenesten ble lansert i 2014. Frem til nå har Apple Pay vært tilgjengelig i 21 land, skriver Tek.no.

– Blir positivt overrasket

Sverige, Danmark og Finland fikk tilgang til tjenesten i fjor høst.

– Erfaringene derfra er at kundene virkelig liker betalingsløsningen og at de blir positivt overrasket over hvor enkelt det faktisk er, sier Snorre Storset i Nordea.

Fra før har DNBs Vipps kapret markedet for vennebetaling i Norge. Betaling i butikker og nettbutikker er på trappene, og kontaktløs betaling, såkalt NFC, blir stadig vanligere.

Ikke vennebetaling

Ifølge nettstedet Tek.no kan Apple ha en fordel ved betaling mellom selskapets egne mobiltelefoner. I den siste programvareoppdateringen ble det mulig å sende penger via meldingsapp-en.

Fra før samarbeider Nordea med DNB om Vipps-løsningen. Foreløpig er det ikke kommet meldinger om at funksjonaliteten for vennebetaling gjennom Apple Pay blir tilgjengelig i Norge. Dette ville i så fall ha gjort Apple Pay til en mektig utfordrer til Vipps her hjemme, ifølge nettstedet E24.

Les mer om

  1. Apple Pay
  2. Bank
  3. Økonomi
  4. Apple
  5. Vipps
  6. Tim Cook