Nytt Facebook-virus ga seg ut for å være Rema 1000

Men teksten «Free 500 kr REMA Gavekort (107 Venstre)» virker ikke særlig troverdig.

Denne teksten sprer seg for tiden på Facebook. Klikker man på lenken, får man ikke noe gavekort, men man sprer viruset videre.

Virusinfiserte lenker dukker titt og ofte opp på Facebook, enten de lover sjokkerende videoer av tenåringsjenter som gjør noe kontroversielt i skolegården, eller at du får overvære fødselen av en gigantbaby.

Det som gjerne er lett gjenkjennelig med slike Facebook-virus, er at språket inneholder mengder av grammatiske feil og lite logiske ord. Årsaken kan være at virusskaperne har brukt en automatisk oversettelsestjeneste på Internett.

Les også

Video fra private webkameraer ligger åpent tilgjengelig på nett

Foreløpig siste skudd på stammen utga seg for å ha dagligvarekjeden Rema 1000 som avsender.Teksten lover Facebook-brukeren et gavekort på 500 kroner hvis den klikker på lenken, og det er «107 Venstre», som trolig er en feilaktig oversettelse av «107 left».

«Takk, Rema»

Lenken tok deg til nettsiden «www.freegavekort.com», som var til forveksling lik Rema 1000s faktiske hjemmesider.

Her ble du bedt om å skrive inn «Takk, Rema» i et kommentarfelt.

FS00042852.jpg

Den som gjorde det, spredde sannsynligvis viruset til alle sine venner, siden «kommentarfeltet» som oftest er en forkledning. Aftenposten.no har, av hensyn til våre venner og følgere, ikke trykket på kommentarfeltet.

Bekrefter virus

Rema 1000 bekrefter overfor Aftenposten.no at selskapet ikke er avsender av denne beskjeden.

— Vi ser at Rema 1000-logoen blir misbrukt på Facebook i et svindelforsøk. Nå tar vi både juridiske og tekniske skritt for å få stoppet dette så raskt som mulig. Det er det jeg kan si til deg nå, sier salgs- og markedsdirektør Cathrine Stange i Rema 1000 til Aftenposten.no.

Kommunikasjonsdirektør Solfrid Flateby i Reitangruppen utdyper:

«Virusinfiserte lenker dukker titt og ofte opp på Facebook. Et Facebook-virus ga seg i dag ut for å være et REMA 1000-gavekort, og teksten lovet er gavekort hos dagligvarekjeden hvis man trykket på en vedlagt link. REMA 1000 fikk stoppen linken i løpet av kort tid og den er nå helt ute av funksjon. Hvis noen trykker på linken kommer det en feilmelding opp på skjermen, og viruset blir dermed ikke ytterligere spredd på Facebook eller i andre kanaler.»

Følg Aftenposten Økonomi på Facebook for å få de viktigste nyhetene.

Forsøker du å lukke vinduet med den falske Rema 1000-siden, dukker denne beskjeden opp.