Økonomi

Tidligere forsikringsrådgiver dømt for bedrageri

Oslo tingrett har dømt en tidligere forsikringsrådgiver for 62 tilfeller av grovt bedrageri. Dommen er på fire år og ni måneders fengsel.

Oslo tingrett har dømt en tidligere forsikringsrådgiver for 62 tilfeller av grovt bedrageri. Dommen er på fire år og ni måneders fengsel. Foto: Illustrasjonsfoto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

 • NTB

Den 65 år gamle mannen er i tillegg dømt for tre tilfeller av grovt økonomisk utroskap og ett tilfelle av grov hvitvasking. Han må betale 37 personer 27,7 millioner kroner i erstatning og får inndratt 3,8 millioner kroner, skriver Dagens Næringsliv.

En fem år lang etterforskning avslørte at den tidligere forsikringsrådgiveren fikk kvinner til å investere nesten 41 millioner kroner i flere eiendomsprosjekter.

«Tiltaltes handlinger framstår som kyniske og hensynsløse. Flere fornærmede beskriver et mønster hvor han har snakket dem rundt med «fagspråk» og fått dem til å føle seg dumme om de har stilt spørsmål», skriver tingretten i dommen.

Advokat Beatrice Brøndrup sier klienten hennes er skuffet over dommen. Mannen selv har ikke ønsket å kommentere saken overfor DN.

I dommen kommer det fram at mannen vil rette et erstatningssøksmål mot politiet. Retten peker på at «tidsbruken i liten grad kommer tiltalte til gode der hans egne aktiviteter av denne karakteren legger beslag på politiets kapasitet».

Flere artikler

 1. NORGE
  Publisert:

  Tiltalte etter Regestrand-drapet dømt til 15 og 20 års forvaring

 2. NORGE
  Publisert:

  Gikk amok med øks i halv time mot bil, motorsykkel og leilighet. Gjorde skader for 290.000, men slipper å sone.

 3. ØKONOMI
  Publisert:

  Tidligere Nortura-ansatt anker korrupsjonsdommen

 4. OSLO
  Publisert:

  Latvier dømt til 13 års fengsel for julebord-drapet i Holmenkollen

 5. ØKONOMI
  Publisert:

  Solgte gaffeltrucker for 21 mill. – uten å eie dem

 6. NORGE
  Publisert:

  Mann dømt til over tre års fengsel i overgrepssak