50 på visning i havgapet, men huset ble kjøpt usett fra Singapore

Kjøperen møtte ikke fysisk, men la inn bud fra Singapore og sikret seg det lille huset på øya Toska på vestsiden av Radøy.

Det var kø av interessenter da dette huset på øya Toska i Alver kommune ble lagt ut for salg.

Huset på 132 kvadratmeter ble lagt ut for salg med en prisantydning på 590.000 kroner, men ble solgt for det dobbelte, skriver Bergens Tidende.

Kjøperen bor i Singapore med familie, men har god kjennskap til Toska.

Til lokalavisen Nordhordland forteller hun at hun hver sommer i oppveksten var på hytten til bestefaren på Toska.

50 på visning

– Jeg er veldig glad i og knyttet til stedet. Det er ingen steder som er så fin som Vestlandet på sommeren, sier den nye eieren til avisen.

Hun har bodd i utlandet med mannen siden 2004 og sier at eneboligen skal brukes av paret og de to barna som fritidsbolig.

Ifølge Preben Vatne hos ZMegleren i Nordhordland var det 50 som møtte på visningen og totalt 90 interessenter.

– Interessen for boligen var unormalt stor. Dette kan nok skyldes at det er byggestopp i området og vanskelig å få skilt ut nye tomter, skriver Vatne i en e-post til BT.

Toska har 40 fastboende, men mange hyttefolk og tilreisende på sommerstid.

Solgt av tre søstre

Det var folk som ønsket seg eiendommen som fritidseiendom og som helårsbolig på visningen. Eiendommen er regulert som enebolig, men kan også benyttes som fritidseiendom, ifølge Vatne.

Selgerne er tre søstre som arvet eiendommen for noen år tilbake.

– De er veldig fornøyd med salget og ekstra fornøyde med at det var noen som kjenner området godt fra før som kjøpte, sier Vatne.

Det bor 40 fastboende på Toska som ligger i Alver kommune. Veien ut til øya sto ferdig i 1989. Øya er regnet som et flott turområde i havgapet. Nordvest for det lille samfunnet ligger Fedje. Manger er ti minutters kjøring unna. Ved siden av de fastboende er det mange hyttefolk som trives på øya.

– Prisen ble på 1.250.000 kroner. At boligen også har naust, var nok med på å trekke opp prisen, mener Vatne.