Økonomi

Jan Egeland skal lede Syria-gruppe i FN-regi

Jan Egeland er utpekt av FNs generalsekretær Ban Ki-moon til å lede en arbeidsgruppe for beskyttelse av syriske sivile.

Jan Egeland sammen med FNs generalsekretær Ban Ki-moon.
  • Ntb

Med etableringen av arbeidsgruppene forsøker FN å blåse liv i en fredsprosess for det krigsherjede landet. Målet er å involvere de stridende partene og etter hvert få på plass et veikart mot en fredsavtale.

De fire gruppene skal støtte arbeidet til FNs spesialutsending for Syria, Staffan de Misturas. Egeland, som er Flyktninghjelpens generalsekretær, leder gruppen for beskyttelse av syriske sivile.

— Jeg ser fram til å tilrettelegge FNs viktige arbeidsgruppe for beskyttelse av sivile og humanitær tilgang i Syria. Arbeidet blir ekstremt vanskelig, og partene står langt fra hverandre, men vi må benytte enhver anledning og gjøre alt vi kan for å redusere lidelsene, voldsbruken og konfliktnivået i Syria, sier Egeland i en pressemelding. Han vil ikke kommentere det konkrete arbeidet som venter i gruppen.

- Min rolle som tilrettelegger for disse samtalene vil ikke påvirke mitt arbeid som generalsekretær i Flyktninghjelpen eller vårt arbeid for fordrevne i og utenfor Midtøsten, sier Egeland.

De tre andre arbeidsgruppene ledes av Nicolas Michel, Volker Perthes og Birgitta Holst Alana, opplyser de Misturas' kontor.

Les også

  1. SV vil stoppe alt returarbeid og uttransportering

Les mer om

  1. Jobb og karriere
  2. Syria