Notorisk svindler tiltalt for å ha kjøpt milliontomter for 320 kroner

En kjent bilsvindler fra Oslo skal ha startet en ny kriminell karriere. Nå er han tiltalt for pengeutpressing med «Outlaws-klær» og kjøp av tomt til 3,2 mill. for 320 kroner.

Saken mot mannen skal opp for Oslo tingrett i april.

Tomtekjøpet følger det gamle kriminelle mønsteret til den 28 år gamle bilsvindleren Aftenposten har skrevet om flere ganger tidligere.

Han fremviser kopi av kvitteringer påført noen ekstra nuller når han skaffer seg biler.

I fjor ble en rådyr luksusbil anskaffet til prisen av syv halvlitere ved at kvitteringen ble påført tre ekstra nuller.

Prisen var 545.000 kroner. Betalingen var 545 kroner, mens kopi av kvittering var påført tre ekstra nuller.

Les også

Lurt til å selge luksusbil for 545 kroner

Før eieren rakk å reagere, var bilen solgt videre.

Fire nuller

Denne gangen har antall nuller økt. Pris for to tomter på Stord skulle være 3,2 millioner kroner. Den uærlige kjøperen betalte 320 kroner.

Da kjøperen skulle overta tomtene, viste han frem en kvittering på det riktige beløpet.

Da eiendomsmeglerfirmaet sjekket bokføringsbilagene, var det kun overført 320 kroner.

28-åringen har allerede en lang kriminell karrière bak seg.

Nå må han svare for en tiltale som i tilegg til en rekke bilsvindler omfatter pengeutpressing og bedrageri ved kjøp av eiendom, samt falsk anmeldelse.

Utpressing

Mandag 11. mai 2009 fikk en mann på Ryen i Oslo besøk hjemme av tre personer ikledd motorsykkeljakker med påskriften «Outlaws».

Det var ingen tvil om at de skulle gi inntrykk av å tilhøre motorsykkelgjengen.

Les også

Bilsvindler stanset <br/>av forsikringen

De krevde mannen for 200.000 kroner pluss renter på 24,9 prosent. Den pressede mannen fikk frist til dagen etterpå med å betale. Gjerningsmennene lyktes ikke i sitt forsøk på utpressing, da den utpressede mannen aldri betalte pengene. Nå er 28-åringen tiltalt for å stå bak.

Falsk anmeldelse

28-åringen har flere ganger fortalt politiet at han blir presset av kriminelle gjenger til å gjøre ulovligheter. I 2008 møtte han og en kamerat opp på Majorstua politistasjon i Oslo og fortalte en historie.

De to skal ha vært utsatt for vold, frihetsberøvelse, utpressing og trusler med skytevåpen. Bak den angivelige udåden skulle det være en navngitt person samt flere andre de to ikke kjente navnene til.

Nå er både 28-åringen og hans 30 år gamle medsammensvorne tiltalt for falsk forklaring.

Flere bilsvindler

Men også denne gangen er 28-åringen tiltalt for åtte tilfeller av svindel med bil. Ved et tilfelle oppsøkte han et bilutleiefirma, sa han var venn av en ansatt i firmaet. Slik skal han fått utlevert en bil som han brukte som sin egen.

Mannen har sittet vareteksfengslet siden november i fjor. Siktelsen mot ham er blitt utvidet siden tiltalen ble tatt ut i november. Dette er forhold han nekter straffskyld for.

Retten mener det er skjellig grunn til mistanke, og viser til faren for gjentagelse. Saken skal opp for Oslo tingrett 16. april.

Les også

Betalte prisen av syv halvlitere for en rådyr luksusbil