Økonomi

Kanalstriden fremdeles uløst: - Vi står langt fra hverandre

Forhandlingene mellom Canal Digital og Discovery fortsetter, men begge parter holder kortene tett til brystet.

Slik ser TV-skjermen ut om du prøver å gå inn på TV Norge eller 12 andre TV-kanaler som eies av Discovery via Canal Digital. Den fastlåste striden mellom partene kan vare i lang tid.
 • Bjørn S. Kristiansen
 • Ntb

Siden mandag har rundt en million abonnenter hos Telenor-eide Canal Digital vært uten TVNorge og tolv andre TV-kanaler som følge av striden mellom de to selskapene.

Situasjonen virker fastlåst, selv om VG fredag meldte at Telenor skal ha kommet med et nytt tilbud i striden mellom Canal Digital og Discovery.

 • Aftenposten-kommentator Cecilie Asker: Både urettferdig og umoderne at dette skal gå ut over seerne. På tide å kutte kabelen.
  — Vi har siden onsdag ikke kommentert på forhandlingene fordi vi tror det er best. Vi skal være raskt ute med informasjon når vi har noe å melde, sier informasjonssjef for bredbåndsavdelingen i Telenor, Tormod Sandstø, til Aftenposten lørdag.
 • Canal Digital og Discovery er svært uenige om årsaken til striden som rammer én million tv-tittere: Full ordkrig om hvorfor 13 kanaler har gått i svart.
  Hverken Canal Digital eller Discovery vil kommentere status i forhandlingene eller om partene har kommet til en enighet lørdag kveld.

- Det er forhandlinger, men vi står langt fra hverandre ennå, sa kommunikasjonsdirektør Espen Skoland i Discovery Networks Norway til NTB lørdag formiddag.

Kommunikasjonsdirektør Kenneth Tjønndal Pettersen i Canal Digital Norge ønsker heller ikke å kommentere forhandlingene lørdag kveld.

— Min munn er fremdeles lukket, sier han til NTB.

Les også

 1. TVNorge med nytt tilbud til Canal Digital

 2. Nytt Discovery-tilbud kan løse TV-floke med Canal Digital

 3. Fortsatt ingen løsning i TV-striden