Økonomi

Turoperatører forberedt på virusutbrudd

Utbruddet av covid-19-viruset sprer seg til flere land, og de største turoperatørene er forberedt på å evakuere, stenge eller droppe reisemål i en nødsituasjon

De største turoperatørene i Norge sier de er forberedt på å evakuere, stenge eller droppe reisemål i tilfelle utbruddet av covid-19 sprer seg til deres destinasjoner. Foto: Erik Johansen / NTB scanpix

 • NTB

Turoperatører som TravelCo Nordic/Solia, Apollo og Ving sier de følger utviklingen nøye og forholder seg til reiserådene fra Utenriksdepartementet.

– Vi har tidligere droppet et reisemål, eller lukket det midlertidig, såframt det har vært en årsak til det. Det vil vi også gjøre med koronavirus, dersom utenriksdepartementet fraråder reiser, sier administrerende direktør Peder Hornshøj i TravelCo Nordic/Solia til ABC Nyheter.

Covid-19-viruset har spredd seg til flere europeiske land, og Italia er landet i Europa med klart flest tilfeller av folk som har testet positivt for viruset.

– Foreløpig ser det ikke ut til at frykten for koronaviruset påvirker nordmenns reiselyst og ferieplaner i år, sier kommunikasjonsrådgiver Beatriz Rivera i Apollo.

I Norge ber Folkehelseinstituttet helsetjenesten forberede seg på en alvorlig epidemi. Risikoen for spredning i Norge vurderes foreløpig som moderat.

Vi videreutvikler våre artikler.
Hjelp oss å forbedre, gi din tilbakemelding.
Gi tilbakemelding

Relevante artikler

 1. NORGE

  Her er OL-helten tilbake fra Kina-tur. Skal rett i virus-karantene.

 2. NORGE

  Ingen grunn til å slå alarm svarte FHI. Og informerte landets barneleger samme kveld.

 3. NORGE

  Hva skjer med kroppen når man endelig blir frisk fra koronaviruset?

 4. VITEN

  Hva vet vi om immunitet mot covid-19?

 5. ØKONOMI

  SAS stanser alle flygninger til Nord-Italia

 6. NORGE

  Flydøren på gløtt for sommerferie i Hellas