Økonomi

Prior går nye veier for å lokke til seg barna

Eggleverandøren Prior tyr til prinsesser og sjørøvere for å lokke barna til å spise egg.

Priors nyeste satsing for å få barn til å spise mer egg.
  • Marita E. Valvik
    Marita E. Valvik

Bildet av Priors nye satsing på jente— og gutteegg går en seiersgang rundt Facebook.

Kommentarene mangler ikke. De fleste lurer på om det har rablet for Prior, og de mener dette er det mest latterlige de har sett på en stund.

— Jeg synes disse eggepakkene er absurd. Med tanke på likestilling er det andre ting som får meg til å tenne på pluggene, men dette tror jeg får en ganske kontraproduktiv effekt, sier Natalie Roshauw, forbrukeren som først delt bildet av eggepakkene på Facebook.

Svært mange har delt bildet og de fleste kommentarene latterliggjør Prior.

- Går for langt

— Jeg synes dette går veldig langt i å dyrke kjønnsforskjeller. Det er tross alt bare egg det er snakk om, sier Roshauw.

Prior, som eies av Nortura, har lansert pakkene i de største supermarkedene. De er en del av de nye produktene som kom nå i høst.

Skoleegg ble lansert til skolestart. Skal vistnok være spesielt gode til matpakken.

Eller helt nye er ikke produktene, de er gamle som alle hauger. Men innpakningen er ny. I lyserosa pakker, med en prinsesse som vifter elegant med tryllestaven sin, finner vi nå Prinsesseegg.Tilsvarende finner vi Sjørøveregg i en blå eggepakning, dekorert med en sjørøver med papegøye på skulderen.

På Facebook forsvarer Nortura egglanseringen:

«Det er helt sikkert mange meninger om hvordan markedsføring som appellerer til barn bør være, og hvilke signaler man gir om kjønnsroller og annet. Vi ønsker ikke å mene for mye om dette, som jo er en stor debatt, men er opptatt av å finne et formspråk som appellerer til de vi ønsker å treffe», skriver Nortura i et svar til en undrende forbruker.

Blå og rosa egg

— Egg er et produkt som er både sunt, næringsrikt og en viktig del av et variert kosthold for de aller fleste, sier informasjonssjef i Nortura Ellen Flø Skagen til Aftenposten.

Hun legger til at det er et produkt de fleste av oss trygt kan spise mer av for et allsidig og sunt kosthold.

— Denne emballasjen er vår måte å gjøre det attraktivt for barn å spise sunt på, sier Skagen.

Les også

Denne makrellen kan bli stoppet

I hovedsak er det Centra— og Ultra-butikker i Oslo-området som fører disse eggene.- Samtlige egg er små egg fra frittgående høner, sier Skagen og forteller at eggene ligger på større brett ved siden av kartongene, slik at barna selv kan fylle den kartongen de selv vi ha, med egg.

Egne matpakkeegg

Dette er ikke første gang Prior forsøker å selge de eggene de har på ulike måter. Ved skolestart kunne vi også finne Skoleegg i butikkhyllene.

Det er er uvist hvorvidt hønene som har lagt disse eggene har lært å lese, eller om eggene kun kan brukes på matpakken, men her står det i hvertfall at eggene er fra frittgående høner og er mellomstore ferske egg.

Med spesielt fôr

Ellers har vi de siste årene sett en rekke nye pakker av egg. De fleste har så langt forsøkt å spille på en eller annen kvalitet, om det er store egg, økologiske egg, eller egg hvor hønene har spist noe spesielt, som for eksempel Solegg.

Les også

Rømmesøl i handleposer ble opptakt til milliongevinst

Disse har en ekstra gul plomme og kommer fra høner som spiser rent vegatabilsk fôr med mais, står det å lese. I tillegg skal eggene være rike på proteiner.Hva som er begrunnelsen til God morgen-eggene, er heller ikke lett å lese ut fra pakningen.

Men prisen varierer, fra rundt 51 kroner til 63 kroner pr. kilo, viser Aftenpostens butikkbesøk.