Flyselskapet Norwegian fikk et underskudd etter skatt på 1,49 milliarder kroner i første kvartal

Underskuddet var mindre enn markedet ventet. Lønnsomheten i flyvirksomheten var omtrent som i fjor.

Norwegian la torsdag morgen frem resultatet for første kvartal.

Flyselskapet Norwegian fikk et negativt resultat etter skatt på 1,49 milliarder kroner i første kvartal.

Resultat før skatt endte på minus 1,98 milliarder kroner, viser kvartalsrapporten som ble lagt frem torsdag morgen.

Markedet hadde før fremleggingen ventet et underskudd på 2,2 milliarder kroner før skatt, ifølge estimater fra Infront Data, melder TDN Direkt.

Tjente på bank i fjor

Resultatet etter skatt er mye dårligere enn i første kvartal i fjor. Da var det rundt null.

Men det gode resultatet etter skatt i samme kvartal i fjor skyldes en bokført gevinst på nær 2 milliarder kroner gjennom eierskapet i forbrukslånsbanken Bank Norwegian.

Driftsresultatet før renter og eksklusive «andre» gevinster og tap var minus 2,26 milliarder kroner. Det er bare litt dårligere enn i samme kvartal i fjor og gir et bedre bilde at lønnsomheten i flyvirksomheten i første kvartal i fjor og i år.

Problemer med Boeing-fly

– Vi ser en positiv utvikling på flere områder dette kvartalet, til tross for 737 Max-problemene. Vi har iverksatt en rekke tiltak for å forbedre lønnsomheten ved å redusere kostnader og øke omsetningen, sier konsernsjef Bjørn Kjos.

Norwegian venter imidlertid et samlet tap på rundt 500 millioner kroner i år som følge av at selskapets 18 Boeing 737 Max 8-fly står på bakken. Selskapet melder også om en viss nedgang i kundepågangen som det knytter til situasjonen rundt Max-flyene.

I mars ble selskapets 18 Boeing 737 Max-fly tatt ut av drift. Selskapet har slått sammen flyvninger og tilbudt kunder alternative avreisetidspunkt på andre Norwegian-flyvninger.

Norwegian-sjefen Bjørn Kjos gikk i kraftig minus også i første kvartal i år.
Les også

Norwegian enige med Boeing om utsettelse av levering av 14 MAX-fly

Les også

Norwegian utsetter Airbus-bestillinger for nesten fem milliarder

Sterk vekst i omsetningen

Omsetningen i første kvartal økte med 14 prosent til 8 milliarder kroner, skriver Norwegian.

Tilsammen fløy over 8 millioner passasjerer med Norwegian i første kvartal, en økning på 9 prosent. Fyllingsgraden i flyene var på 81 prosent.

Selskapets enhetskostnader, eksklusive drivstoff, ble redusert med åtte prosent sammenlignet med første kvartal i 2018, skriver selskapet i en melding.

Punktligheten ble betydelig forbedret i første kvartal i år til 81,3 prosent. I samme kvartal i fjor var den 73 prosent.

Norwegian gjennomførte 98,7 prosent av de planlagte flyvningene i første kvartal, det samme som tilsvarende kvartal året før.