Strømregningen fryses etter prissjokk i Texas

Den uvante vinterkulden i Texas førte til astronomiske regninger fordi spotprisen steg til himmels da kraftverk var nede. Nå settes regningene på pause.

Den uvante vinterkulden i Texas førte til astronomiske regninger fordi spotprisen steg til himmels da kraftverk var nede. Nå forbys kraftselskapene midlertidig å sende regning til forbrukerne.

Texas-guvernør Greg Abbott møtte lovgivere fra begge partier for å drøfte prisen på strøm etter meldinger om ekstreme regninger.

Søndag kveld ble det klart at delstatsmyndighetene midlertidig forbyr kraftselskaper å fakturere kunder eller koble dem fra nettet på grunn av manglende betaling, skriver Reuters.

– Innbyggere som har lidd gjennom dager med ekstrem kulde uten strøm, skal ikke bli belastet med skyhøye strømregninger, sa Abbott.

Les også

Biden erklærer Texas for katastrofeområde

Sekssifret strømregning

Noen kunder meldte om regninger på over 10.000 dollar – 85.000 kroner.

Den 63 år gamle veteranen Scott Willoughby fortalte til New York Times at hans regning kom på 16.752 dollar. I skrivende stund tilsvarer det 142.968 kroner.

DeAndré Upshaw fra Dallas viser frem strømregningen på nesten 50.000 norske kroner.

Borgermesteren i Houston, den største byen i Texas, mener innbyggerne bør slippe å betale de uforutsette regningene.

– Regningen bør gå til delstaten Texas, sier Sylvester Turner til CBS News.

Texas ble hardest rammet av det uvante vinterværet, med snø, is og kuldegrader, men også nabostatene Arkansas, Louisiana, Mississippi og Oklahoma fikk det tungt.