Økonomi

Amerikanske myndigheter har opprettet etterforskning av Mossack Fonseca

Et sentralt spørsmål er hvorvidt Mossack Fonseca bevisst hjalp deres klienter med å utføre kriminelle handinger, skriver The Wall Street Journal.

Politiet i Panama aksjonerte mot hovedkontoret til Mossack Fonseca. Nå etterforskes også advokatfirmaet av amerikanske myndigheter.
  • Petter Winther

Amerikansk påtalemyndighet har opprettet etterforskning av Mossack Fonseca, advokatfirmaet som står sentralt iPanama Papers-avsløringene. Dette skriver The Wall Street Journal.

Målet med etterforskningen er å finne ut av om Mossack Fonsecas ansatte bevisst har hjulpet sine klienter med å unndra skatt.

Mossack Fonseca har tidligere uttalt til International Consortium of Investigative Journalists (ICIJ), stiftelsen som koordinerte arbeidet med Panama Papers, at de ikke tilrettelegger for skatteflukt eller andre kriminelle handlinger. Advoktfirmaet hevder de utfører en grundig bakgrunnssjekk på alle potensielle kunder.

  • Har du lest den siste avsløringen fra Panama Papers? Nigerias «fremste playboy» skal ha tappet landet for nok penger til å kunne forsørge millioner av mennesker

Konsentrerer seg om ansatte nede i systemet

Ifølge The Wall Street Journal er etterforskningen konsentrert rundt en gruppe som er ansatt lavere i systemet i advokatfirmaet.

Etterforskningen er fremdeles på et tidlig stadium, men den vil mest sannsylig bli utvidet etter hvert.

Panama Papers-avsløringene skal ha vist at Mossack Fonseca hadde aktive forbindelser med minst et dusin amerikanere. Fra før hadde påtalemyndigheten etterforsket flere mistenkte med tilknytting til advokatfirmaet, blant annet personer knyttet til narkotikasmugling i Latin-Amerika.

Les mer om

  1. Panama Papers
  2. Panama papers