Økonomi

Snap etablerer kontor i Norge

Snapchats morselskap Snap har i all hemmelighet etablert avdeling i Norge. Konkurrenten Facebook har vært i landet allerede i ett år.

Snapchat-gründerne Bobby Murphy (til venstre) og Evan Spiegel var til stede da Snap-aksjen ble børsnotert på New York Stock Exchange i begynnelsen av mars.

 • NTB

Ifølge Brønnøysundregistrene ble Snaps norske aksjeselskap etablert for en knapp måned siden. Men advokatfirmaet Wikborg Rein, som står bak registreringen, opprettet firmaet under et dekknavn allerede i oktober i fjor, skriver Dagens Næringsliv.

Snaps største konkurrent, Facebook, har hatt kontor i Norge i ett år hvor de primært jobber opp imot kunder og reklamekjøpere som ønsker å kjøpe målrettede annonser. Talsperson i Snap, Noah Edwardsen, i Los Angeles vil ikke si om dette er selskapets plan.

Men informasjon fra stiftelsesdokumentene i Brønnøysundregistrene viser at Snap Norway blant annet skal drive med «teknologirelatert virksomhet», samt salg og markedsføring via sitt norske datterselskap. Det er likt det Facebook Norway allerede gjør.

I Norge har Snapchat rundt 2,2 millioner brukere, og har lenge vært den sosiale medier-kanalen som øker mest. På verdensbasis har derimot brukerveksten avtatt og etter første kvartal i år meldte Snap om et tap på totalt 2,2 milliarder dollar, rundt 18,5 milliarder kroner. Det skyldes blant annet at Facebook og Instagram har etablert funksjoner lik Snapchats funksjoner.

 1. Les også

  Snapchat-aksjen raser etter milliardtap

 2. Les også

  Snapchat-gründere søkkrike på børsnotering

 3. Les også

  16 år gammel jente dømt for å ha filmet og spredt sexvideo på Snapchat

 4. Les også

  Hvorfor er det morsomt å legge ut «Snapchat-story» av sin fulle venn?

Les mer om

 1. Snap Inc.
 2. Facebook

Flere artikler

 1. FORELDRELIV
  Publisert:

  Slik slår du av Snapchats nye funksjon

 2. ØKONOMI
  Publisert:

  Snapchat-aksjen raser etter milliardtap

 3. KULTUR
  Publisert:

  Facebook Norway AS har fått varsel om tvangsoppløsning

 4. ØKONOMI
  Publisert:

  Ferske anslag: Facebook med milliardoverskudd i Norge - betalte bare en halv million i skatt

 5. KULTUR
  Publisert:

  Snap mister 200 ansatte

 6. KULTUR
  Publisert:

  «Ingen» liker nye Snapchat, men selskapet raker inn penger