Flere søker Nav om støtte til konfirmasjonsfesten

Det har blitt vanlig å be banken om avdragsfrihet på boliglån eller søke om forbrukslån for å feire familiens konfirmant. Noen må be Nav om økonomisk bidrag.

DEKKER FESTBORD: Audi Førde er daglig leder ved Kvilhaugen gård og gleder seg til å ta imot vårens konfirmanter. De fleste pynter bordet selv og har et tema for festen.

På Kvilhaugen gård i Trondheim ventes storinnrykk av konfirmasjonsgjester i helgene som kommer. Første konfirmasjonshelgen er det 26 konfirmasjoner på gården. Daglig leder Audi Førde sier en konfimasjon her med tre retter som oftest ligger på mellom 13.000 og 19.000 kroner.
- Vi prøver å holde prisen nede, og det blir fort like kostbart å leie lokale og ordne alt selv, sier Førde, som har jobbet på Kvilhaugen gård i ti år, til Adresseavisen.

- Det vi har sett de siste årene er at konfirmanten selv gjerne har flere ønsker, særlig jentene vet hva de vil. Mange har et gjennomtenkt tema for festen, og dette kan gjøre det litt dyrere. Det er også stadig flere konfirmanter med skilte foreldre, det gjør at det blir flere gjester.

Les hele saken med abonnement