Har du de beste løsningene for fremtidens Norge?

Aftenposten inviterer norske studenter og gründere til stor innovasjonskonkurranse.

Kan teknologien bidra til å løse noen av våre største samfunnsutfordringer? Innovation Challenge er Aftenpostens student- og gründerkonkurranse.

Norge trenger gode løsninger. Derfor inviterer nå Aftenposten og Accenture til Innovation Challenge 2017.

– Norge trenger konkrete løsninger på noen av samfunnets utfordringer, og vi mener teknologi er en vesentlig del av løsningen. Vi tror også at de som er unge og nyutdannede ser andre muligheter enn dem som har jobbet en stund, sier Veslemøy Østrem, event-ansvarlig i Aftenposten.

Den beste ideen vinner 150.000 kroner og et opphold på Accentures ide-laboratorium i Dublin.

– Alle bransjer og samfunnsområder blir berørt av teknologiendringene. I Aftenposten vil vi gjerne fokusere på nye løsninger. Vi peker på syv utfordringer det norske samfunnet står overfor, der vi ønsker oss kreative og nyskapende svar fra studenter, gründere og nyutdannede, sier Østrem.

Neste uke reiser et team fra Aftenposten og Accenture rundt til studiesteder over hele landet.

Dette er noen av utfordringene der samfunnet leter etter gode løsninger:

  • Finnes det løsninger som gjør det lettere å koble kompetansen til flyktninger og behovene til arbeidsgivere?
  • Hvordan kan din helseinformasjon følge deg og brukes smart, både av forskere, helsevesen og deg selv, slik at du får et bedre helsetilbud – uten at informasjonen kommer på avveie?
  • Hvordan kan ny teknologi som kunstig intelligens gjøre det lettere å finne smarte løsninger for å dekke storbyborgernes behov?
  • Hvordan teknologi kan skape mer fleksible universiteter og høyskoler, tilpasset den enkelte student, og bidra til det fremtidige behovet for livslang læring.
  • Les mer om konkurransen på Innovation-challenge.net.

Finalistene får veiledning

Påmeldingsfristen er 25. juni, og i midten av august vil en jury velge de 30 mest interessante prosjektene.

Disse vil bli invitert til en workshop og vil få tett veiledning av rådgivere fra Accenture frem mot finalen.

Accenture og Aftenposten samarbeider om Innovation Challenge 2017.

– Jeg gleder meg til å se hvordan de som deltar tenker på mulighetene teknologi som for eksempel kunstig intelligens og roboter gir oss. Kanskje finner vi også den helt unike løsningen som virkelig gjør en forskjell, sier administrerende direktør i Accenture, Tonje Sandberg.

Juryen vil også legge vekt på ideer som har et kommersielt potensial.

Vinnerne av Innovation Challenge 2017 vil bli presentert under A-Tech, Aftenpostens teknologikonferanse 16. oktober. Foto fra teknologikonferansen i oktober, med Aftenpostens event-ansvarlige, Veslemøy Østrem, og teknologikommentator Joacim Lund.

Finale i oktober

For første gang inviterer Aftenposten til en student- og gründerkonferanse parallelt med A-Tech, Aftenpostens teknologikonferanse som arrangeres i Oslo 16. oktober.

Til A-Tech kommer statsledere, eksperter og investorer, blant andre Ashton Kutcher, teknologiinvestor og skuespiller, redaktør for Wired, David Rowan, Telenor-sjef Sigve Brekke, NHO-direktør Kristin Skogen Lund og Ap-leder Jonas Gahr Støre.