Økonomi

Bloomberg: Donald Trumps formue er «bare» verdt 2,9 mrd dollar

Trump mener selv han er verdt over ti milliarder dollar.

Donald Trump er kjent for sine kontroversielle uttalelser. I valgkampen har han så langt fremhevet at han er en tøff forhandler og allerede så rik at han er ubestikkelig. – Jeg vil bli den beste jobbskapende presidenten Gud noen gang har skapt, sa han ubeskjedent da han kunngjorde sitt kandidatur.
  • Shaghayegh Yousefi

Analysen er gjort av Bloomberg Billionair Index, som har en daglig ranking av verdens rikeste personer. Og de har dårlige nyheter til den tidligere realitystjernen: Etter å ha gjennomgått Trumps 92 sider lange selvangivelse har de konkludert med at Trump «bare» er god for 2,9 milliarder amerikanske dollar.

Bloomberg er et nyhets— og markedsbyrå som spesialiserer seg på finans-sektoren.

Lekket telefonnummer

Det kan meldes om flere dårlige nyheter for Trump. Forrige måned offentliggjorde Trump nummeret til Lindsey Graham, en av motkandidatene til å bli presidentkandidat for republikanerne, under et valgkampsmøte. Han oppfordret de oppmøtte til å «prøve nummeret».

Den amerikanske nettsidenThe Gawker har derfor angivelig lagt ut telefon-nummeret til den tidligere realitystjernen, og oppfordrer folk til å ringe ham for å spørre ham om hans «viktige ideer».

Aftenposten har prøvd å nå Trump. Første gang var det opptatt, andre gang gikk den rett til telefonsvareren.

Kontroversielle uttalelser kan ha kostet

I forbindelse med den republikanske presidentvalgkampen, opplyste Trump at han hadde en formue på 8,7 milliarder dollar. Senere har Trump selv hevdet at formuen hans overstiger ti milliarder dollar.

Les også: Trump måtte avsløre inntekten sin

Formuen består hovedsakelig av eiendomsobjekter, som skyskapere og golfbaner.

Også finansmagasinet Forbes mener Trumps estimater av formuen hans er overdrevne. De verdsetter formuen til 4 milliarder dollar.

Det er en nedskrivning fra tidligere 4,1 milliarder. Forbes begrunner dette tapet i formue med at Trump kom med kontroversielle utsagn om mexikanske immigranter i forbindelse med valgkampen hans. Det gjorde at flere selskaper, blant annet NBCUniversal og varehuset Macy's, valgte å avslutte sine samarbeid med Trump.

Trump har selv tilskrevet verdien av merkenavnet sitt 3,3 milliarder dollar. Det er både Forbes og Bloomberg uenige i.

Selvangivelsen avslører også at Trump er en fagforeningsmann: Trump får en pensjon på 110.228 dollar fra en fagforening for skuespillere. Det er usikkert om beløpet er et årlig beløp eller ikke.

Les mer om

  1. Politikk